Neven Nikolić: Velika šteta za prvenstvo, Zrinjski ima potencijal za sami vrh bh. košarke

Trener HKK Zrinjski

Neven Nikolić: Velika šteta za prvenstvo, Zrinjski ima potencijal za sami vrh bh. košarke

Stasiti Metkovac Neven Nikolić, trener HKK Zrinjski, za mostarski je klub koji je još pretprošle godine bio prvak naše zemlje, doslovno preko noći postao spasitelj. Preuzeo je tim u teškom momentu, momentu u kojem je klub bio zakucan za samo dno prvenstvene ljestvice i u trenutku kada je osim rezultatske krize, klub potresalo još dosta problema.

No Nikolić je imao jedan sasvim jednostavan plan, a on se zvao rad. Trener i momčad zasukali su rukave, zatvorili se u dvoranu i malo po malo HKK Zrinjski je isplivao, pobjegao iz opasne zone i uz sve to uspjelo se uraditi nešto što je za mostarski sport generalno raritet - dati prigoda mlađim igračima koji su pokazali da se može računati na njih. No, koronavirus paralizirao je sve pa i našu domaću ligu koja je po nekim informacijama koje imamo, praktički gotova. No špekulirati nećemo prije sjednice Saveza. Razgovor s Nevenom Nikolićem morali smo otpočeti temom broj jedan:

"Svima nam je teško pala ova situacija" - govori Nikolić i dodaje:
"Sezona je trebala trajati bar do 1.05. tj. još 12 utakmica, no sada je sve stalo i pod velikim je znakom pitanja kada i hoće li se uopće nastaviti. Po informacijama koje dolaze do nas najvjerojatnije se više neće igrati jer su nam zabranjeni čak i treninzi. Čekamo razvoj situacije, već nam je itekako dosadno bez utakmica i treninga, ali kako je nama tako je i svima".

U Zrinjski si došao kad je klub bio u teškoj situaciji?

"Pa dobro, bila je teška situacija, zatekao sam ekipu na 11. mjestu ljestvice. Loše se ušlo u sezonu, ekipa je bila, tj. igrački kadar koji sam zatekao bio je loše selektiran. Bilo je tu nekih američkih košarkaša koji kvalitetom nisu bili ni za Zrinjski ni za nivo domaćeg prvenstva uopće. Atmosfera nije bila pretjerano dobra, a na polusezoni smo uspjeli napraviti čistku u svlačionici te dati priliku domaćim igračima. Sve se to odrazilo pozitivno, prvenstveno na atmosferu u klubu a i oko kluba. U ključnom dijelu sezone smo uspjeli povezati četiri pobjede i izaći iz sezone ispadanja, dobili samopouzdanje što je u tom trenu bilo najbitnije. Mogu reći da smo sjajno trenirali, praktički kao ABA ligaši, možda i najbolje u ligi jer vjerujem da ove ekipe koje su igrale ABA natjecanja nisu imale toliko prostora za trening kao mi. Napredovali smo doslovce iz dana u dan što se i vidjeli na igri i rezultatima. Strašno mi je krivo što je liga zaustavljena jer smo se mi u biti najviše spremali za ovaj dio koji je bio ispred nas, za ritam "srijeda-subota". Šteta, samo to mogu reći".

Nevene, možda je rano pričati o tome, no čini se da bi tvoja suradnja sa Zrinjskim, naravno ako sve bude kako treba s novonastalom situacijom, mogla potrajati?

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Iskreno volio bih, dobro se osjećam u Mostaru. Volio bih da nastavimo suradnju. Imamo perspektivu i pripadamo vrhu bh. košarke i ostanemo li na okupu cilj će nam sigurno biti polufinale doigravanja. U biti taj cilj bih sam sebi postavio, kao i momcima, a šta bi uprava na to, to ne znam, samo se nadam da će odgovoriti pozitivno na sve to jer stvarno sam uvjeren da u ovom timu i gradu ima velikog potencijala" - kazao je Nikolić pod čijom je rukom nedavni prvak naše zemlje opet uhvatio pravi kurs.

Što će biti s našim prvenstvom ostaje da se vidi, no čini se da je HKK Zrinjski u liku ovog čovjeka dobio rješenje na duže staze jer bi njegovu radnu etiku i disciplinu zasigurno valjalo ispoštovati jer više je nego evidentno da je i za kratko vrijeme dala sjajne rezultate. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi