Zrinjski siguran protiv Bratunca, Čapljina preokretom do trijumfa protiv Slobode

Prvenstvo BiH

Zrinjski siguran protiv Bratunca, Čapljina preokretom do trijumfa protiv Slobode

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

HKK Zrinjski pobijedio je večeras na svom parketu Bratunac rezultatom 94:82.

Ekipa Nevena Nikolića je bez većih problema stigla do trijumfa, a posebno su impresivni bili u prvom poluvremenu. Zrinjski je odigrao možda i najbolje napadačko poluvrijeme ove sezone, ubacio je 55 poena i na odmor je otišao sa 14 poena prednosti, 55:41.

U nastavku meča gosti iz Bratunca su nešto konkretniji. Uspjeli su u jednom trenutku ugroziti prednost domaćeg tima i doći na samo minus pet, ali snage za preokret nije bilo i na kraju je Zrinjski stigao do trijumfa.

Aleksandar Danilović je sa 21 poenom vodio domaće do trijumfa, Krsto Bjelica je imao 19 poena i 13 asistencija, dok je kod gostiju duo Ćup- Pilčević ubacio po 19.

Košarkaši Čapljine savladali su tuzlansku Slobodu rezultatom 74:72.

U zaista uzbudljivoj utakmici gosti su ispustili prednost u posljednjoj dionici meča. Imala je Sloboda i 15 razlike tokom trećeg perioda, ali Čapljina je odigrala sjajno kada je najviše trebalo i pobijedila je ovaj meč.

Domaće je do trijumfa vodio Boungei Preston sa 22 poena, Milan Lužaić je dodao 21, dok je kod Slobode Robert Rikić ubacio 20.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Široki učekivano je uvjerljivo pobijedio već otpisano Vogošću. Bilo je 134:76.

Od domaćih košarkaša samo se Dario Drežnjak nije upisao u strijelce, a najefikasniji je bio Jure Zubac sa 24 poena. Jai Williams je s druge strane ubacio 33.

Promo je na svom parketu savladao Leotar iz Trebinja rezultatom 79:75.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Domaće je do trijumfa vodio Ervin Caravle sa 22 poena,dok je s druge strane Dejan Šakotić ubacio 17.

Treba svakako istaći da su sarajevski Sparsi jučer pobijedili na gostovanju Mladost u Mrkonjić Gradu, a bilo je 73:80 uz 22 koša Adina Vrabca i 19 Kenana Kamenjaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi