Nevjerovatan meč u Skenderiji: Bosna Royal savladala Sparse i otišla u ABA 2 ligu
Neizvjesna utakmica viđena je u Skenderiji do samog kraja

Uzbudljiva utakmica pripala Studentima

Nevjerovatan meč u Skenderiji: Bosna Royal savladala Sparse i otišla u ABA 2 ligu

Midhat Šljivak, foto: A. Berbić

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su večeras Sparse rezultatom 71:67, te su ostvarili plasman u ABA 2 ligu

Bosna Royal je odlično ušla u meč. Poveli su sa 9:0, a Sparsi prve poene u ovom meču ubacuju nakon četiri minute igre, ali u ostatku prve četvrtine su bolji rival od Bosne i nakon deset minuta imaju tri poena prednosti, 15:18.

Neizvjesna i uzbudljiva utakmica igrala se i u drugoj dionici. Nijedan tim nije uspijevao napraviti značajniju prednost, igralo se dosta čvrsto i na mali broj poena, a na odmor je Bosna Royal otišla vodstvom od jednog poena razlike, 29:28.

Velika borba viđena je i u drugom poluvremenu. Igralo se koš za koš, ali domaći igrači u jednom trenutku uspijevaju otići na šest poena prednosti (48:42), ali ovu razliku nisu uspjeli da zadrže.

Istina, ušla je Bosna Royal sa dva poena prednosti (48:46), ali meč je daleko bio od gotovog i tek je slijedilo završnih deset minuta borbe za ABA 2 ligu.

Igrala su oba tima pod velikim pritiskom. To je bilo vidljivo i nijedan tim nije uspijevao da prelomi meč i da uđe lagano u završnicu. Na dvije minute do kraja bilo je 60:60, a odbrane su radile sjajan posao.

Kovačević na minut i po do kraja pogađa trojku za 60:63, ali tek su prava uzbuđenje uslijedila. O'Brien sa šest vezanih poena dovodi Bosnu do vodstva 66:65 na 35 sekundi do kraja, ali danas fantastični Maksim Kovačević vrlo brzo donosi Sparsima prednost od 65:67.

O'Brien potom pogađa novu trojku za 69:67, a Sparsi prave korake. O'Brien je sa bacanja završio posao za 71:67 i tu je bio kraj.

Domaće je do trijumfa vodio Maksim Šturanović sa 25 poena i 11 skokova, ali je ključnu ulogu odigrao Jake O'Biren sa 17 poena i 13 skokova, a pogodio je čak 11 koševa u završne dvije minute.

Kod Sparsa Maksim Kovačević je meč završio sa 29 koševa.

Prvenstvo BiH:

Bosna Royal - Spars 71:67 (15:18, 13:9, 20:19, 23:21)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BOSNA ROYAL: Arslanagić 5, Alikadić, Kosovac, Knežević 9, Antunović, Bradford 10, Čurevac, Tuljković, O'Brien 17, Đelmo, Šutranović 25, Durak 5.

SPARS: Poščić 5, Rogić 7, Stepanović, Biberović, Grubelič 3, Manjgafić 6, Đokić 4, Kovačević 29, Kamenjaš 7, Bašić, Durmo 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi