ABA kaznila Bosnu Royal, moguća je i suspenzija

Nakon što nisu otputovali na meč u Makedoniju

ABA kaznila Bosnu Royal, moguća je i suspenzija

M. Šljivak

KK Bosna Royal kažnjena je od strane ABA lige.

Sarajevski klub, zbog problema unutar tima, nije otputovao na meč 9. kola ABA lige u Ohrid koji je bio zakazan za večeras i rukovodstvo Druge ABA lige su obavijestili kako neće odigrati utakmicu.

Danas su čelnici ove organizacije registrovali rezultat sa 20:0 u korist Ohrida, a Bosna Royal je kažnjena sa 5.000 eura novčane kazne i neće dobiti bod za izgubljeni meč.

Također, sarajevski tim je dobio posljednju opomenu pred isključenje. Ako se ovakav prekršaj ponovi, kazna će se popeti na 10.000 eura i automatski će biti diskvalifikovana iz Druge ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Diskvalifikacija će pored ove sezone, važiti i za sljedeću sezonu, što je prema svemu sudeći sasvim izvjesno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi