Nevjerovatni Jusuf Nurkić iznenadio saigrače, Trail Blazersi pregazili Bullse nakon toga
Jusuf Nurkić je igrao košarku karijere. Ove sezone je po utakmici zabijao gotovo 16 koševa i hvatao je više od 10 skokova (Foto: Portland)

Stalno je uz ekipu

Nevjerovatni Jusuf Nurkić iznenadio saigrače, Trail Blazersi pregazili Bullse nakon toga

M. Šljivak

Jusuf Nurkić doživio je težak prelom noge u nedavnoj utakmici protiv Brooklyn Netsa.

Bh. centar je u utorak uspješno operisan, a trenutno se nalazi u bolnici, gdje se oporavlja nakon operacije.

U prvoj utakmici bez Nurka Portland Trail Blazersi su kao gosti pregazili Chicago Bullse (98:118), a bh. centar je iz bolničkog kreveta umiješao prste u pobjedu svog tima.

Pred meč u Chicagu nazvao je saigrače preko FaceTimea i razgovarao je sa njima. To im je očigledno puno značilo i Bullsi potom nisu imali šanse.

"To je bilo sjajno. Iznenadio nas je. Nosio je majicu Rip City, bio je uz nas i zaista ga je lijepo vidjeti u takvom raspoloženju nakon svega što se dogodilo", rekao je Zach Collins.

Nurkićev najbolji prijatelj Damian Lillard je također oduševljen.

"Nije previše rekao. Pokazao je na vjetrenjaču na majici i nasmijao se. Sve se dešavalo pred izlazak na teren, niko nije znao da će se to desiti, samo se pojavio na ekranu", istakao je Lillard.

Enes Kanter, koji je iznenada postao prvi centar ekipe, imao je posebnu inspiraciju zbog Nurkića.

"Dobili smo nevjerovatnu motivaciju samo kad smo vidjeli njegovo lice i čuli njegov glas. To je za nas bila pozitivna energija. Čak smo ga u "uveli" u zagrljaj i išli smo 1-2-3 Nurk. Značilo nam je to što se javio", rekao je Kanter.

Nurkiću nakon operacije slijedi višemjesečni oporavak. Pretpostavlja se da će van terena biti oko devet mjeseci.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi