Nezaustavljivi Nikola Jokić brutalnom partijom srušio Oklahomu
Nikola Jokić predvodio Denver do pete uzastopne pobjede

Igraču Denvera jedan skok nedostajao da ostvari triple-double

Nezaustavljivi Nikola Jokić brutalnom partijom srušio Oklahomu

S. Pašalić

Košarkaši Denver Nuggetsa su prošle noći na svom parketu savladali Oklahoma City Thunder sa 121:112.

Denver je tako nastavio svoju dobru seriju te ostvario petu pobjedu zaredom. Početak utakmice je donio dobru igru i sa jedne i sa druge strane pa je na kraju prve četvrtine Denver imao minimalnu prednost od 29:26.

Drugu četvrtinu je puno bolje odigrao Denver koji stiže do veće prednosti pa se na odmor otišlo sa 64:51. U nastavku utakmice Denver je održavao prednost i nije dozvoljavao Oklahomi da se približi pa su košarkaši domaćeg tima slavili na kraju sa 121:112.

Denver je do pobjede predvodio nevjerovatni Nikola Jokić sa 36 poena, 9 skokova i 10 asistencija, a slijedili su ga Will Barton sa 23 i Jamal Murray sa 20.

Kod Oklahome Paul George je postigao 25 poena, dok je Russell Westbrook dodao 22 poena.

New York Knicksi su stigli do pobjede protiv Orlando Magica 108:103. Emmanuel Mudiay sa 19 poena je bio najbolji kod New Yorka, dok su Aaron Gordon i Nikola Vučević sa po 26 poena bili najbolji kod Orlanda.

Toronto Raptorsi su upisali laganu pobjedu protiv Boston Celticsa 118:95. Pascal Siakam sa 25 i Kawhi Leonard sa 21 su vodili Toronto do pobjede, dok se kod Bostona Marcus Morris sa 17 poena izdvojio od ostatka ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi