Niko ne želi Derricka Rosea
Foto: EPA

Dobio desetodnevne ponude

Niko ne želi Derricka Rosea

Midhat Šljivak

Nekadašnji MVP NBA lige Derrick Rose još uvijek je bez kluba.

Sjajni košarkaš otpušten je iz redova Utah Jazza odmah po razmjeni sa Cleveland Cavaliersima i postao je slobodan igrač.

Ipak, njegove teške povrede koje su mu donijele dosta nevolja u proteklim godinama predstavljaju mu veliki problem i nijedan NBA tim mu nema namjeru pružiti šansu za novi ugovor.

Rose je dobio nekoliko ponuda, ali svi su mu nudili desetodnevne ugovore. Niko ne želi da rizikuje, ali ni on ne želi prihvatiti ništa manje od garantovanog ugovora.

Tako će nekadašnji najbolji igrač lige još malo sačekati na novi tim. Pitanje je ipak da i će mu neko pružiti šansu, jer su njegovi problemi sa povredama, ali i psihološkim pristupom zaista veliki problem.

Rose je u NBA ligu stigao 2008. godine kao prvi pik drafta. Birali su ga Chicago Bullsi gdje je do povreda bio zaista nezaustavljiv. Bio je MVP 2011. godine, a nakon odlaska iz ovog tima igrao je još za New York i Cleveland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi