Da li mu je to slatka osveta: U Srbiji nisu izabrali Jokića za najboljeg košarkaša prošle godine

Provodio se u Srbiji dok su saigrači ginuli za dres reprezentacije

Da li mu je to slatka osveta: U Srbiji nisu izabrali Jokića za najboljeg košarkaša prošle godine

Samir Mlaćo

Srbijanska sportska javnost sa nevjericom je ispratila glasanje sportskih novinara za najboljeg srbijanskog košarkaša 2023. godine.

Uvjerljivu pobjedu odnio je Bogdan Bogdanović, a na drugom mjestu je ostao Nikola Jokić koji iza sebe ima nevjerovatnu godinu u Denver Nuggetsima. Stigao je do naslova sa Denverom Jokić, bio najkorisniji igrač prošlosezonskog finala, ali nagradu u svojoj zemlji nije dobio.

Srbija je u međuvremenu osvojila i srebro an Mundobasketu, a Jokića nije bio među reprezentativcima. Tražio je odmor, no pojavio se na proslavi i uz časku viška, pa je možda to razlog 'osvete' novinara. Nikome se nije dopalo što je Jokić ostavio reprezentaciju, te uživao u provodima, iako je bilo jasno da mu je odmor potreban.

Srbijanski košarkaški savez po osmi put je birao najboljeg, a naveli su da se radi o glasovima 40 sportskih novinara i novinarki.

Bogdanović je također član jednog NBA kluba, radi se o Atlanta Hawksima, a bio je najbolji strijelac Srbije na Mundobasketu.

Oglasi

Dok je briljirao, Jokić je uživao na splavovima, pa je vjerovatno i tu otišlo mnogo glasova na njegov račun.

Jokić je na posljednjem izboru bio izabran za najboljeg košarkaša Srbije, a sada je dobio samo deset glasova. Bogdanović je dobio čak 27.

U glasanju za našeg najboljeg košarkaša u 2023. godini četvorica srpskih reprezentativaca dobila su glasove novinara. Boriša Simanić dobio je 1 glas, Aleksa Avramović 2, prošlogodišnji laureat Nikola Jokić 10, a pobjednik s 27 glasova je kapetan naše reprezentacije, viceprvak svijeta Bogdan Bogdanović", istakli su iz Košarkaškog saveza Srbije.

Kako će reagovati Jokić na ovu objavu, ostaje da se vidi.

U novoj godiniu NBA mu ide sjajno. U posljednjem duelu svog Denvera protiv Detroit Pistonsa (131:114), upisao je čak 16 asistencija za 24 minute, a dodao je i pet blokada.

S tih pet blokada je ispisao historiju kao prvi čovjek još od 1996. godine koji je imao 15+ asistencija i pet plus blokada na jednoj utakmici. Prethodno je to uspio Jalen Rose, također kao Nuggets.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi