Pippen junior krenuo u akciju, a onda ga je sačekao Nikola Jokić: U trenutku se "izgubio" na parketu

Košarkaš Memphisa se nije dobro proveo

Pippen junior krenuo u akciju, a onda ga je sačekao Nikola Jokić: U trenutku se "izgubio" na parketu

H. Zilić

Denver Nuggetsi sinoć su savladali Memphis Grizzliese rezultatom 128:103 u utakmici gdje su tokom cijelog meča bili puno bolji rival i na kraju zasluženo došli do 51. trijumfa u sezoni.

Nakon kraće pauze na parkete se vratio Nikola Jokić i odigrao još jednu partiju u svom stilu.

Jokić je sinoćnjem trijumfu Denvera ubacio 29 poena, dodao 11, skokova i upisao osam asistencija za 30 minuta na parketu, a pred kraj susreta nije ni ulazio u igru kada je sve bilo jasno.

Pored sjajnog statističkog učinka Jokić je imao nekoliko zanimljivh ptoeza, zakucavanja, a u par situacija se i "našalio" sa protivničkim košarkašima.

Jedna situacija je privukla pažnju u sinoćnjoj utakmici i vrlo brzo je postala tema na društvenim mrežama.

Oglasi

U jednom napadu Memphisa Scotty Pippen Junior kreuno je u fintu i proigravanje saigrača, ali to je sve pročitao Jokić.

Centar iz Srbije je prvo pročitao dodavanje Pippena da bi ga nakon toga košarkaša Memphisa laganim driiblingom izbacio iz igre i kreirao napad Denvera.

Za trenutak se Scotty Pippen Junior izgubio, a Jokić pokazao još jednom da uživa u koašrci i da ja za njega ova igra nekada više od jednostavnosti.

Dodajmo na kraju da je u pomenutoj utakmici kod Memphisa prvo ime bio Stevenes sa 19 poena, tri skoka i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi