Novinar Jokiću čestitao praznik, a on odmah promijenio izraz lica: "To nije moj Božić!"

Srbijanski košarkaš u centru pažnje

Novinar Jokiću čestitao praznik, a on odmah promijenio izraz lica: "To nije moj Božić!"

E. Čaušević

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić odigrao je nevjerovatnu utakmicu u pobjedi Denver Nuggetsa protiv Phoenix Sunsa (128:125), ali se našao u centru pažnje nakon što mu je novinar čestitao Božić i Jokić je morao da ga ispravi i objasni da on ne slavi taj praznik.

Jokić je odigrao maestralnu utakmicu u pobjedi Denvera protiv Phoenixa koja je završena tek nakon produžetka, a Nuggetsi su na kraju uspjeli da slave rezultatom 128:125.

Da igra u nevjerovatnoj formi i ove sezone Jokić je još jednom dokazao jer je bio najbolji pojedinac sinoć na parketu i oduševio je sa svojim potezima.

Srbijanski centar sinoćnji meč završio je sa 41 poenom i uz to je uspio da doda još 15 skokova i 15 asistencija što je za njega još jedan triple-double u ovoj sezoni.

Jasno je da je Jokić bio igrač utakmice, a od navijača Denvera dobio je sjajne ovacije na kraju utakmice i pokazalo se još jednom da je Srbijanac omiljeni lik u dvorani u Ball Arena.

Međutim, Jokić se našao u centru pažnje zbog zanimljive scene koja se desila nakon utakmice dok je davao izjavu.

Oglasi

Jokić je govorio o utakmici protiv Phoenixa, a na kraju mu je novinar čestitao Božić kojeg su jučer slavili katolici širom svijeta. Ipak, srbijanski košarkaš ga je ispravio i poručio mu da on ne slavi taj Božić jer je pravoslavac.

"Sretan Božić i čestitam ti...", rekao je novinar, a potom je Jokić odlučio da ga prekine i ubaci se.

"To nije moj Božić, ali sretan Božić", dodao je Jokić dok je novinar odlučio da se ispravi i poručio je: "Da, da. Sretni praznici".

Na kraju je Jokić proglašen i za najboljeg igrača božićnog programa NBA lige jer je odigrao nevjerovatan meč i uspio je da nadmaši Luku Dončića koji briljirao sinoć protiv LA Lakersa, ali ne tolik odobro da bude bolji od Jokića.

Dončić je meč protiv Lakersa završio sa 32 poena, devet skokova i devet asistencija.

Top Komentari

user1667575277
E da je upitao naseg Dzeku ili drugog Bošnjaka,oni bi hudnici rekli hvala sretan i vama...hahahaha Kad su Bošnjaci supkouvlakaci
4 3
Edin Merlin
Iskompleksirana srbijanska vucibatina..!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi