Društvene mreže se usijale zbog Jokića, trener Warriorsa: "Da sam navijač, ne bih ovo gledao..."

Imao je čak 18 slobodnih bacanja

Društvene mreže se usijale zbog Jokića, trener Warriorsa: "Da sam navijač, ne bih ovo gledao..."

Edmir Škorić

Za Božić je odigrana utakmica NBA lige između Denver Nuggetsa i Boston Celticsa, a domaća ekipa slavila je sa 120:114.

Iako je Jamal Murray sa 28 poena bio najefikasniji u redovima Nuggetsa, jasno je da je najviše za pobjedu zaslužan MVP lige, Nikola Jokić.

Srpski reprezentativac je meč na kraju završio sa 26 poena i 14 skokova, te je imao i osam asistencija. Ali, važno je naglasiti da je čak 18 od 26 poena ostvario sa linije slobodnih bacanja.

Džoker je imao 18/18 sa slobodnih bacanja, dok je kompletan tim Denvera izveo ukupno 34 slobodna bacanja. Jokić je imao samo pet manje slobodnih bacanja od kompletne ekipe Golden Statea.

Trener Warriorsa Steve Kerr bio je ogorčen tim podatkom, pa je na press konferenciji nakon meča rekao:

Oglasi

"Imam problem zbog načina na koji nam se sudi u odbrani. Lagano dopuštamo protivniku da odu na liniju slobodnih. Da sam navijač ne bih volio gledati utakmicu kakva je bila u drugom poluvremenu", rekao je Kerr.

I društvene mreže ismijavaju podatak da je Jokić čak 18 puta bio na liniji slobodnih bacanja. Dojam je da su mu unekim trenucima suci olako dali šansu da ide po lake poene.

Inače, Jokić je šuterski bio jako neraspoložen te je imao četiri od 12 za dva i 0/2 za tri. Uspio se na kraju iskupiti skokovima i poenima sa linije sl. bacanja, ali i sa osam asistencija.

Ključan je bio za Nuggetse kao i uvijek, a samo u 3. četvrtini je ubacio 16 poena, od čega čak 14 sa, pogađate, linije slobodnih bacanja.

No, jasno je da u NBA ligi velike zvijezde za svaki mali kontakt dobiju faul u svoju korist. Jokić inače nema takvu podršku sudija kao što je npr. ima Joel Embiid, no večeras u duelu s Warriorsima svirali su mu apsolutno sve.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi