Jokić "s pola gasa" srušio Warriorse, pa prišao Hrvatu da čestita Božić

Nova pobjeda Denvera

Jokić "s pola gasa" srušio Warriorse, pa prišao Hrvatu da čestita Božić

Edmir Škorić

U jednoj od spektakularnijih utakmica večeri u NBA ligi Denver Nuggetsi su predvođeni Nikolom Jokićem ugostili Golden State Warriorse te na kraju slavili sa 120:114.

Unatoč slabijim procentima šuta na obje strane, naročito u prvom dijelu, gledali smo dobar meč u Denveru i jako zanimljiv, te napet do samog kraja, no Nuggetsi su imali danas više raspoloženih pojedinaca na parketu, pa su došli do trijumfa.

Bila je to još jedna božićna poslastica za sve ljubitelje košarke i u SAD, ali i širom svijeta. Iako su mečevi za praznike uglavnom nešto što igrači najviše vole, zvijezde Nuggetsa i Warriorsa nisu bile u svom najboljem izdanju.

Denver je bolje otvorio meč i poveo sa 6:0, imao je i +9 (26:17), ali je na kraju prve četvrtine bilo tek tri razlike (29:26).

U drugom dijelu druge četvrtine preokret Warriorsa, koji su poveli sa 43:37, a na poluvremenu je bilo 54:53 za goste.

Oglasi

Dosta izjednačen meč u nastavku, pa se u zadnjih 12 minuta igre ušlo pri rezultatu 92:89 u korist Nuggetsa. Rezultatska klackalica dobrim dijelom četvrtog perioda, no u finišu Nuggetsi dolaze do dobre serije, idu na +7 i na neki način rješavaju pitanje pobjednika.

Iako nije bio u svom najboljem izdanju, Nikola Jokić je meč završio sa 26 poena, 14 skokova i osam asistencija, dok je najefikasniji u Nuggetsima bio Jamal Murray sa 28 poena. Michael Porter je ubacio 19 poena uz 10 skokova.

Kod Warriorsa su slabe partije pružili ključni igrači, Stephen Curry i Klay Thompson. Prvi je ubacio samo 18 poena, a drugi tek 9. Dobar je bio Dario Šarić, koji je duel završio sa 14 poena i pet skokova, a prvo ime gostiju bio je Andrew Wiggins sa 22 poena. Warriorsi su naravno bili bez suspendovanog Draymonda Greena.

Nakon meča, Jokić je, viđeno je to i u TV prenosu, prišao Šariću kako bi mu čestitao Božić. 

Ovo je bio drugi meč današnjeg programa u NBA ligi. U prvom su New York Knicksi savladali milwaukee Buckse, a slijedi meč Los Angeles Lakersa i Boston Celticsa.

Iza ponoći na programu dva duela, pošto će se sastati Miami i Philadelphia, te Phoenix i Dallas. Sunsi neće moći da računaju na Jusufa Nurkića, koji je imao porodične probleme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi