Američki Nike je godinama ponižavao Nikolu Jokića, sada im je Srbin servirao bolnu osvetu!

Potpisao je višemilionski ugovor

Američki Nike je godinama ponižavao Nikolu Jokića, sada im je Srbin servirao bolnu osvetu!

Admin Čaušević

Svaka noć u NBA ligi na neki način predstavlja takmičenje između košarkaških zvijezdi i njihovog outfita, a obično su najviše u centru pažnje patike. Dosta je proizvođača koji se bore za svoje mjesto pod nebom i svaka reklama im donosi zaradu.

Nakon nekoliko sedmica glasina centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić službeno je predstavio svoju najnovije patike.

Jokić je potpisao višegodišnji ugovor o obući s kineskim brendom 361 Degrees. U novim patikama po prvi put je zaigrao u pobjedi Denver Nuggetsa nad Toronto Raptorsima 113:104.

Sjajni srbijanski košarkaš je cijelu svoju karijeru igrao u Nike patikama, ali su ga Amerikanci godinama zapostavljali i nikad mu nisu ponudili ugovor.

Jokić je tako oduvijek besplatno reklamirao poznati američki brand, dok oni sa druge strane u niti jednom navratu nisu pomislili da investiraju u njega.

Oglasi

Sada kada je Jokić na samom vrhuncu pojavili se Kinezi te sa dvostrukim MVP-em su potpisali dugogodišnji sponzorski ugovor.

Tako je slučajno ili ne za mnoge najbolje svjetski košarkaš na kraju servirao osvetu Amerikancima te započeo saradnju sa njihovim ljutim rivalima na globalnoj sceni.

Osim Jokića još jedan košarkaš Nuggetsa nastupa sa kineskim brandom patika. U pitanju je Aaron Gordon.

Osnovana 2003. godine kineska kompanija 361 Degrees je polako, ali sigurno postala značajna u svijetu košarke potpisujući igrače kao što su Aaron Gordon i Spencer Dinwiddie.

Nakon što su sada potpisali ugovor s Jokićem kao najvećom zvijezdom, kineski brend je napravio svoj prvi veliki posao, a vjerojatno će ih u narednim godinama biti još.

Top Komentari

stranputica
Besplatno reklamirao patike? Kako neko može besplatno reklamirati? Pa mogao je otići u trgovinu i kupiti npr. Adidas ili nešto drugo....ja članka i prdimahovine.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi