Nikola Jokić skinuo kapu Jusufu Nurkiću: "Čudovište na parketu, među tri najmoćnija centra lige"
Velike riječi dvostrukog MVP-ja lige (AP Photo/David Zalubowski)

Velike riječi za Bosansku zvijer

Nikola Jokić skinuo kapu Jusufu Nurkiću: "Čudovište na parketu, među tri najmoćnija centra lige"

M. Šljivak

Srpski košarkaš Nikola Jokić odao je priznanje bh. košarkašu Jusufu Nurkiću za sve što radi na NBA parketima. Diva iz Živinica Jokić smatra jednim od najmoćnijih centara u ligi.

Nikola Jokić je nakon utakmice Denver Nuggetsa i Phoenix Sunsa veoma pozitivno govorio o Jusufu Nurkiću. Ovaj duo nekada je zajedno nastupao za tim iz Colorada, da bi se na kraju Nuggetsi odlučili tim graditi oko Nikole i nisu pogriješili.

Nurkić je otišao u Portland Trail Blazerse. Imao je nekoliko jako dobrih sezona i Jokić se baš osvrnuo na njegov boravak tamo.

"Ovdje je došao mlad. Mislim da se dosta tražio ovdje. Imao je pet-šest vrhunskih godina u Portlandu i vrhunsko je pojačanje za ovaj tim", ističe Jokić i nastavlja hvaliti bh. košarkaša.

"Zna odigrati vrhunsku odbranu. Centar je koji u pojedinim situacijama može mijenjati pozicije od jedan do pet. Čudovište na parketu. Odlično se uklopio i prihvatio je svoju ulogu."

Oglasi

Jokić smatra Nurkića jednim od najmoćnijih centara u ligi.

"Definitivno je među njima. On, Joel Embiid, Steven Adams. Ne želim nekog zaboraviti, ali definitivno su njih trojica u vrhu", govori Jokić

I trener Phoenix Sunsa Frank Vogel je odao veliko priznanje za Nurka. Iako je ubacio 'samo' sedam poena, imao je 12 skokova i šest asistencija, za Vogela je bio najbolji ofanzivni igrač.

"Odradio je sve kako treba. Nurk je zvijezda utakmice, bio je fantastičan na obje strane parketa. Uzeo je samo četiri šuta i bio je naš najbolji ofanzivni igrač", navodi Vogel.

Oglasi

Jusuf Nurkić je na double-double prosjeku u dresu Sunsa

Jusuf Nurkić igra jako dobru sezonu u dresu tima iz Arizone i drži double-double prosjek.

213 centimetara visoki div iz Živinica prosječno po utakmici ubacuje 11.8 poena, hvata 10.7 skokova i ima 3.8 asistencija po meču. Sve to postiže uz 51.6 posto šuta iz igre.

U NBA karijeri u kojoj je odigrao 521 utakmicu prosječno bilježi 12.3 poena, 8.8 skokova i 2.4 asistencije uz nešto više od 50 posto šuta iz igre.

Nurkić je trenutno pod ugovorom od 70 miliona dolara za četiri sezone. Ove godine će zaraditi 16.9 miliona dolara, plus 1.3 miliona dolara ako odigra još 12 utakmica uz uslov da Sunsi u sezoni dobiju 50 utakmica. Tome je jako blizu.

U preostale dvije godine ugovora Bosanska zvijer će inkasirati 18.1, odnosno 19.4 miliona dolara uz već napomenuti bonus.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Kao da Nurkica boli ona stvar sta traktor misli o njemu!
1 2
senad035
Svaka cast i za Jokica
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi