Obračun Jokića i Nurkića u NBA ligi: Div iz Živinica slavi!
Uspješan povoratak Nurkića u Denver

NBA liga

Obračun Jokića i Nurkića u NBA ligi: Div iz Živinica slavi!

M. Šljivak

Devet utakmica odigrano je protekle noći u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA), a najzanimljiviji je svakako bio okršaj Jusufa Nurkića i Nikole Jokića. Razlog za zadovoljstvo na kraju je imao div iz Živinica.

Jusuf Nurkić se protekle večeri vratio u Denver i zaigrao je protiv tima koji ga je prije 10 godina draftovao u NBA ligu. Naravno, pažnju je privukao njegov obračun pod košem s Nikolom Jokićem.

Igrao je div iz Živinica dobru odbranu protiv Jokića kad god su bili jedan na jedan. Ipak, u posljednjoj dionici ga je upravo faul nad srpskim košarkašem eliminisao s utakmice i nije ga bilo više od dvije minute u završnoj četvrtini i u pet minuta produžetka.

A na parketu se odvijala zaista zanimljiva borba. Nakon poprilično izjednačene prve dionice koju su Nuggetsi dobili 32:28 i odlaska na plus sedam tokom druge, činilo se kako su domaći na dobrom putu da steknu lijepu prednost u prvom dijelu.

Međutim, uslijedio je ogroman pad u igri Nuggetsa i kod rezultata 43:36 su nestali s parketa. Sunsi su ih u tim trenucima uništavali, nije pomogao ni Jokić i uslijedila je nevjerovatna serija od 23:1 u tim trenucima.

Oglasi

Na poluvrijeme Sunsi odlaze s 15 poena viška (65:50), ali kao i dosta puta ove sezone umalo su izgubili dobijenu utakmicu.

Imao je tim iz Phoenixa 22 poena prednosti početkom posljednje dionice, no pobrinuli su se da upropaste sve i Denver je došao do preokreta i vodstva 100:99 na ulasku u posljednji minut uz šest ličnih greški Nurkića.

Nuggetsi potom imaju i plus tri, Durant šutem za tri poravnava na 102:102, a Jokić promašuje pobjedu i odlazi se u produžetke.

Tamo međutim zvijezde Sunsa završavaju stvari. Beal i Durant prave razliku i završavaju posao za pobjedu gostiju 117:107.

Oglasi

Jusuf Nurkić je za 30 minuta na parketu ubacio sedam poena (3/4 FG), uhvatio je 12 skokova i upisao šest asistencija. Defanzivno je izgledao zaista odlično.

Kevin Durant je s 35 poena predvodio Sunse, Grayson Allen je dodao 28, koliko je imao Jamal Murray u poraženom sastavu.

Nikola Jokić šuterski nije bio previše raspoložen, ali je uspio nabiti statistiku za 45 minuta na parketu. Ubacio je 25 poena (8/18 FG), uhvatiti 16 skokova i dodati pet lopti.

Luka Dončić ponovo nestvaran

Još jednu nevjerovatnu partiju odigrao je Luka Dončić. Ipak, njegove maestralne igre ne prati ostatak ekipe Dallas Mavericksa.

Dončić je protiv Indiana Pacersa imao novi triple-double učinak. Meč je završio s 39 poena, 11 asistencija i 10 skokova, ali sve je to uzalud jer su Mavsi na domaćem terenu poraženi sa 137:120.

Kyrie Irving je dodao 23, a PJ Washington 20 poena u poraženom sastavu, dok je kod Pacersa Myles Turner ubacio 20, a Haliburton i Mathurin po 19.

NBA rezultati iz protekle noći izgledaju ovako:

Charlotte - Orlando 89:101
Brooklyn - Philadelphia 112:107
Cleveland - Boston 105:104
Miami - Detroit 118:110
New York - Atlanta 100:116
Toronto - New Orleans 98:139
Houston - San Antonio 114:101
Dallas - Indiana 120:137
Denver - Phoenix 107:117

Top Komentari

BosanskaSvedska
A jes se srusi ko jabuka sa grane ovaj traktorista!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi