NBA dobio svoje kup takmičenje uz bizrane scene, na nerealan način su ga otvorili Jokić i Dončić

Odlično izdanje Balkanaca

NBA dobio svoje kup takmičenje uz bizrane scene, na nerealan način su ga otvorili Jokić i Dončić

Admin Čaušević

Svojevrsno kup takmičenje u NBA ligi počelo je sinoć. Odličan meč i onaj koji je privukao najvviše pažnje su odigrali Denver Nugetsa i Dallas Mavericksi. Pobjedu je odnio domaćin 125:114.

Jokić je bio zaista fantastičan. Meč je okončao sa 33 poena uz šut iz igre 14/16. Dodao je i 14 skokova te devet asistencija.

Srbijanski centar je pogađao ključne poene u prvom trijumfu svoje ekipe u kup takmičenju. Posebno je bila impresivna trojka uz zvuk sirene na poluvremenu.

Meč na drugoj strani obilježio je Dončić. Slovenac je potrošio mnogo više lopti nego Jokić pa je sa 34 poena bio najefikasniji među Mavsima. Dodao je 10 skokova te osam asistencija.

Prije utakmice na parketu u Denveru viđena je i bizarna scena pošto su organizatori krivo iscrtali liniju za tri poena te su je morali prepravljati.

Oglasi

Rukovodstvo NBA lige je ove sezone uvelo određenu vrstu kup takmičenja. Franšize su podijeljenje u šest grupa sa po pet timova.

Specijalizovani parketi za kup takmičenje su izazvali dosta negodovanja kod NBA publike

Dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će igrati četvrtfinale, a ostvareni rezultati kako u grupnoj tako i nokaut fazi će biti uračunati u standardnu NBA tabelu.

Od ostalih mečeva izdvaja se velika neizvjesnost na susretu Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors uz gostujući trijumf 139:141. Poen za pobjedu postigao je Steph Curry.

Magičan meč sa čak 45 poena za New York Knickse je odigrao Jalen Brunson, ali je njegov tim svejedno poražen na gostovanju kod Milwaukee Bucksa 110:105.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi