Nikolu Jokića zamolili da pokaže šta to gleda na mobitelu i ostali su zatečeni onim što vide

Nevjerovatni Srbin

Nikolu Jokića zamolili da pokaže šta to gleda na mobitelu i ostali su zatečeni onim što vide

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih košarkaša svijeta Nikola Jokić definitivno je opsjednut konjima i konjskim trkama. To je protekle noći još jednom potvrdio kada su ga novinari zamolili da pokaže šta to toliko pomno prati.

Nikola Jokić jedan je od najboljih košarkaša svijeta. Iako je ponajbolji u onom što radi na parketu, košarka nije sport broj jedan srpskom košarkašu.

Dobro je poznato da je Jokić ljubitelj konja i konjskih trka. Jednostavno uživa u tome i svaki trenutak koristi kako bi pogledao neku trku koje se održavaju na svim stranama svijeta.

Novinari Denver Nuggetsa primijetili su da Jokić pred utakmicu konstantno gleda u telefon. Odmah ih je zainteresovalo šta ga to toliko fascinira i zamolili su ga da okrene mobitel.

Nije Jokić previše oklijevao. Okrenuo je mobitel i viđeno je očekivano - konjske trke.

Oglasi

Još je to jedan dokaz da srpski košarkaš voli konjske trke više od košarke, pa se čak i za utakmice priprema uz njih.

Jokić je s Denver Nuggetsima prošle sezone osvojio titulu NBA prvaka, a Srbin je očekivano nakon još jedne spektakularne sezone proglašen za najkorisnijeg igrača finala. Opljačkan je za trofej MVP-ja sezone.

Novu sezonu tim iz Colorada počinje utakmicom protiv Los Angeles Lakersa koja se igra 25. oktobra.

Jokić je prošle sezone imao gotovo triple-double prosjeke. Ubacivao je 24.5 poena, hvatao je 11.8 skokova i imao je 9.8 asistencija po meču.

U finalnoj seriji je imao preko 30 poena u prosjeku i njegovi Nuggetsi su zasluženo osvojili naslov najboljeg tima NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi