Srbi ga kunu i proklinju, a šta li će tek sad biti kada vide šta radi Nikola Jokić?

Proslava dobrih rezultata

Srbi ga kunu i proklinju, a šta li će tek sad biti kada vide šta radi Nikola Jokić?

Midhat Šljivak

Zvijezda Denver Nuggetsa Nikola Jokić neće igrati za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu. Njegova odluka da ne nastupa na Mundobasketu razbjesnila je srpske navijače koji su ga ubrzo počeli vrijeđati, a tek kada vide snimke slavlja i provoda nakon šampionskog nastupa njegovih konja, onda će sigurno početi haos.

Nikola Jokić odlučio je da ni ovog ljeta ne predstavlja reprezentaciju Srbije na Svjetskom prevnstvu. Jedan od najboljih košarkaša svijeta zahvalio se selektoru Svetislavu Pešiću na pozivu i istakao je kako nije spreman za izazove koji nose nastupi u reprezentativnom dresu, te da mu treba odmora nakon naporne sezone.

Očekivano, u Srbiji su odmah počele uvrede prema košarkašu Denver Nuggetsa. Dosta je poruka u kojima ga psuju i vrijeđaju, ali šta će tek biti kada javnosti u ovoj zemlji vidi snimke koji su se pojavili.

Jokić je odlučio uz muziku i veselje proslaviti uspjeh njegovih konja. Osvojeni su trofeji na trkama, a srpski košarkaš je organizovao feštu kako bi se obilježio odličan rezultat.

Oglasi

Sigurno je da će ovi snimci dodatno razbuktati negativnu atmosferu prema Jokiću u Srbiji i nove uvrede su neizbježne.

Dobra stvar je svakako što se NBA šampion ne zamara uvredama već živi život na najbolji mogući način.

Jokiću neko ukrao MVP trofej, a njemu sasvim svejedno: "Nemam pojma gdje je"

Nikola Jokić čovjek je o kojoj će historijske košarkaške knjige pričati. Čudesni Srbin odveo je Denver Nuggetse do prve titule NBA prvaka, a on je na parketu zaista bio nevjerovatan.

Jokić je protekle sezone uništavao protivnika za protivnikom, niko mu nije mogao ništa napraviti i na kraju je zasluženo Nuggetse odveo na krov svijeta.

Sezonu je sjajni košarkaš pored prstena završio i trofejom najkorisnijeg igrača (MVP) finala, ali nagrada više nije u njegovim rukama. Neko ju je uzeo.

"Zaista ne znam gdje je trofej. Ostavio sam opremu u svlačionici i više ga nema tamo. Nemam pojma gdje je", rekao je Jokić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Iako je najbolji na svijetu Nikoli košarka nije najvažnija stvar na svijetu.

"Smatram da mogu biti još bolji, ali košarka mi nije najvažnija stvar na svijetu. To je samo nešto u čemu sam dobar", poručio je Nikola Jokić.

Top Komentari

Mowzilla
Hajde, nisu ni nasa dva dragulja, sem Teletovica, igrala, i opet smo bili mozda cak i bolji bez njih na trenutke...
2 0
King_Kenny
...bravo Nidzo,bio si mi antipatican,ali nakon ovog kenjanja po srpskim glavusama si mi postao mnogo drazi...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi