Te noći je bio spreman prebiti Nikolu Jokića i sada su oči u oči: "P***o, hajde izađi van"
Podmukao potez Nikole Jokića izazvao je burne reakcije svih u Heatu (Foto: Screenshot)

Butler je silno htio prebiti Jokića

Te noći je bio spreman prebiti Nikolu Jokića i sada su oči u oči: "P***o, hajde izađi van"

M. Šljivak

Denver Nuggets i Miami Heat odlučit će ovosezonskog prvaka NBA lige. Oba tima su fenomenalnom igrom zasluženo stigla do velikog finala pred koje se itekako priča o obračunu Nikole Jokića i Jimmyja Butlera. Ovaj duo ima neraščišćenih računa iz prošlosti i u jednom trenutku su gotovo došli u fizički obračun.

Nikola Jokić je čudesnim igrama odveo Denver Nuggetse do finala NBA lige. Tim iz Colorada za protivnika ima Miami Heat i u velikom finalu su definitivno veliki favoriti za osvajanje prstena.

Međutim, Heat je u dosadašnjem dijelu sezone pokazao nevjerovatnu snagu. Imaju zaista nevjerovatnu ekipu, a sve to vodi čudesni Jimmy Butler.

Novi okršaj Jokića i Butlera privući će veliku pažnju. Lako bi to moglo biti i više od košarke jer su prije dvije godine umalo završili u fizičkom obračunu na parketu.

Jokić je u novembru 2021. godine na meču protiv Heata napravio poprilično podmukao potez. Izrevoltiran zbog primljenog udarca Nikola je s leđa žestoko udario tadašnjeg košarkaša Heata Markieffa Morrisa i zatim je nastao haos na parketu.

Jimmy Butler je tada bio najglasniji. Želio je svim silama doći do Nikole Jokića i pozvao ga je na obračun izvan parketa.

Oglasi

"Pi*o jedna, go*no! Dovuci to du*e pozadi", vikao je tada Butler pozivajući Jokića da se nađu van parketa i da sve riješe pesnicama.

Jokić je tada smireno gledao u pravcu ratobornog Butlera. Našli su se nakon toga nekoliko puta, incidenata nije bilo, no sada je ulog mnogo veći.

Butler je poznat kao žestok momak koji je odrastao sam na ulici. Njegov život bi jednog dana mogao postati film i sada ima šansu da na veličanstven način zaokruži jednu veliku karijeru.

S druge strane Nikola Jokić pomjerio je sve granice košarke. Srbin igra čudesno i definitivno se može reći da je ove sezone opljačkan za novu MVP nagradu.

NBA finale počinje 2. juna, a prednost domaćeg terena imaju Denver Nuggetsi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi