Denver Nuggetsi osvojili NBA, pamtit će se šta je genijalni Jokić uradio Đokoviću

Srbin je bio maestralan

Denver Nuggetsi osvojili NBA, pamtit će se šta je genijalni Jokić uradio Đokoviću

Admin Čaušević

Denver Nuggetsi su po prvi put u klupskoj historiji postali prvaci NBA lige nakon što su u petom meču finala pobijedili Miami Heat 94:89 za ukupnih 4:1 u seriji.

Nikola Jokić je bio ubjedljivo najbolji igrač serije, a bio je na svom nivou i u petom meču kada je ostvario double-double učinak uz 28 poena i 16 skokova.

U petom meču Heat je bio ravnopravan do kraja, a njihov najbolji igrač Jimmy Butler je 17 sekundi prije kraja promašo trojku za izjednačenje.

Za Nuggtse koji se od 1976. godine takmiče u NBA ligi je ovo bila prva titula u klupskoj historiji nakon što su ranije izgubili četiri finala Istočne konvrencije.

Nakon pobjede na press-konferenciji Jokiću su postavljena brojna pitanja, a posebno je bilo interesantna scena vezana za dopisivanje sa Novakom Đokovićem.

Oglasi

"Pročitat ću njegovu poruku. Aaaa ne, ima previše poruka, isključiću telefon", kazao je Jokić.

Intersantno da bi mogao propustiti veliku proslavu titule na ulicama Denvera, razlog su konjske trke.

"Kada je parada?"

"U četvrtak, dobio je odgovor Jokić, koji se odmah uhvatio za glavu:

"Ne... Ja moram da idem kući, rekao je srbijanski košarkaš.

Takođe, Jokić je i na parketu u intervjuu govorio da je vrijeme da ide kući, želi da stigne na konjske trke u nedelju te da će tražiti avion od vlasnika Josha Kroankea.

Inače, sa prosjekom od 30.2 poena, 14 skokova i 7.2 asistencija Jokić je sasvim zasluženo izabran za MVP-ja finalne serije.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Fahro brate moj svaka ti cast na komentaru
2 0
Skender
Nije mi jasno zasto mora biti u tekstu rijec Srbin? Zast ne bi moglo kosarkas Jokic iz Srbije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi