Sezona za pamćenje: Jokić na 31 poen od NBA historije

Kandidat za MVP titulu

Sezona za pamćenje: Jokić na 31 poen od NBA historije

E. Škorić

Košarkaš Denver Nuggetsa Nikola Jokić i ove sezone igra sjajno i blizu je da ispiše novu stranicu NBA historije.

Aktuelni MVP će protiv Memphis Grizzliesa juriti novi rekord - neophodno je da ubaci 31 poen da postane prvi igrač ikada koji je tokom jedne sezone ubacio najmanje 2.000 poena, imao 1.000 skokova i podijelio 500 asistencija.

Njegovoj ekpi su preostale dvije utakmice, tako da je izvjesno da će Jokić uspjeti u tome. Denveru treba jedna pobjeda da obezbijedi šestu poziciju i direktan plasman u play-off.

Ove sezone je Jokić na prosjeku od 27 poean, 13.7 skokova i osam asistencija po meču uz 1,4 ukradene lopte i 0.8 blokova.

Favorit je u utrci za MVP ispred Joela Embiida i ako stigne do te titule, postaće 15. igrač koji je MVP osvojio najmanje dva puta.

Top Komentari

irnes4
Sad je jokara poludio stv
1 0
Mepa
Trenutno samo KD i Nikola Jokic imaju tu lakocu postizanja poena. Niko lakse ne stoze do 30+ od ove dvojice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi