Sjajni Nikola Jokić protiv Oklahome ispisao historiju NBA lige!

Novi triple-double centra Denvera

Sjajni Nikola Jokić protiv Oklahome ispisao historiju NBA lige!

E. Škorić

Denver Nuggetsi si pobijedili Oklahoma City Thunder sa 120:110, a Nikola Jokić stigao je do 79. triple-doubla u karijeri i tako je prestigao legendarnog Wilta Chamberlaina, postavši centar s najviše triple-double učinaka u historiji najjače košarkaške lige na svijetu.

Gosti iz Denvera imali su furiozan start meča, ubacili su čak 42 poena u prvoj dionici (42:29), a na poluvremenu su vodili 14 razlike, pošto je na semaforu stojalo 57:71.

No, treća dionica nam donosi mnogo bolje izdanje Oklahome, koja uspijeva da se najprije vrati, a onda čak i da preokrene meč u svoju koristi i da povede 95:93 pred zadnji period meča.

Imali su domaći vodstvo na startu četvrte, bili u egalu sa favorizovanim Nuggetsima, ali nisu izdržali tempo, pali su, Denver to sve koristi i odlazi do 122:110 i pete pobjede te s omjerom 5-3 sada je 4. tim Zapadne konferencije, dok je OKC 10. sa 4-4.

Jokić je imao "samo" 15 poena, ali čak 13 skokova i 14 asistencija. Bo je ovo historijski 79. triple-double za njega s kojim je nadmašio legendarnog Chamberlaina i sada je centar s najviše triple-doubleova u historiji NBA lige.

Denverovi najefikasniji igrači bili su Aaron Gordon sa 27 i Jamal Murray sa 24 poena. Kanadska veza u Oklahomi Shai Gligeous-Alexander - Luguentz Dort imala je 37, odnosno1 19 poena. Šesnaest ih je ubacio Josh Giddey.

Dosta neizvjesnije bilo je u duelu Orlanda i Golden Statea, gdje je domaćin pomalo neočekivano došao do trijumfa rezultatom 130:129.

U jednom periodu u prvoj četvrtini Warriorsi su poveli +11 (23:12), onda su krajem druge četvrtine imali i +14, a u trećoj četvrtini i maksimalnih 15 poena prednosti, no sve to nije bilo dovoljno da se ostvari pobjeda.

Orlando je do kraja uspio da zaustavi sjajne ofanzivce Golden Statea i da nametne svoj stil igre, te da ostvari tek drugu pobjedu u devetom meču ove sezone. Jalen Suggs je ubacio 26 poena i dodao 9 asista kod Magica, Paolo Banchero je ubacio 22, a Franz Wagner 19 poena. Dobar je bio i Chuma Okeke sa 16 poena i 9 skokova.

U redovima gostiju Steph Curry 39 poena i 9 asistencija, Klay Thompson 27 poena, Kevon Looney 17 poena uz sedam skokova, Andrew Wiggins 15 poena i Jordan Poole 11 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi