Kakva ludnica u San Franciscu: Jusuf Nurkić i Draymond Green pravili haos oči u oči
Vatreno je bilo u duelu velikih rivala (Foto: Screenshot)

Verbalni sukobi srećom nisu prešli u fizičke

Kakva ludnica u San Franciscu: Jusuf Nurkić i Draymond Green pravili haos oči u oči

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić i Draymond Green ponovo su žestoko zakuhali na meču NBA lige između Golden State Warriorsa i Phoenix Sunsa. Srećom, ovog puta nije bilo nokauta od strane bahatog Amerikanca, ali pale su teške riječi.

Draymond Green suspendovan je krajem prošle godine nakon brutalnog udaranja bh. košarkaša Jusufa Nurkića na meču Sunsa i Warriorsa.

NBA liga ga je tada suspendovala na neodređeno, vratio se na parket nakon mjesec dana, da bi večeras ponovo na drugoj strani imao Nurkića kao rivala.

Mira nije bilo. Već u prvoj dionici došlo je do sukoba između dvojice košarkaša, a srećom, ovog puta su udarci izostali.

Oglasi

Green je, kao i uvijek, igrao veoma žestoku odbranu. Ovog puta Nurkić mu je odlučio odgovoriti i nakon jednog faula pod košem došlo je do razmjene nekoliko riječi licem u lice.

Srećom, ostatak ekipe je brzo reagovao i smirio je strasti. Međutim, nešto kasnije bio je još jedan žestok duel u kojem je Jusufu sviran prekršaj u napadu, a Green je to itekako znao proslaviti.

Zatim su obojica imali nekoliko provokativnih akcija. Poručili su jedan drugom kako su premali i apsolutno su bili u centru pažnje u ovom meču.

Oglasi

Strasti su se potom malo smirile. Utakmica je bila u prvom planu, a na kraju su u veoma neizvjesnoj završnici slavili Golden State Warriorsi rezultatom 113:112. Junak je Stephen Curry koji je pogodio trojku za pobjedu.

Jusuf Nurkić je na parketu proveo 29 minuta i imao je učinak od šest poena, šest skokova i tri asistencije.

Devin Booker je vodio Sunse s 32 poena u ovom meču, Kevin Durant je imao 24, a kod pobjedničkog tima Warriorsa Stephen Curry je ubacio 30 poena.

Nevjerovatan meč odigrala su ova dva tima i očigledno je da NBA ekipe pale motore za najvažniji dio sezone, a Warriorsima je svaka pobjeda bitna u borbi za doigravanje.

Top Komentari

Hanibal
Ovaj Nurkic samo gluposti pravi. Bilo bi bolje da igra kosarku.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi