Počelo u paklu, završilo u pozorištu: U maratonskom meču Zvezda osvojila ABA ligu uz novu sramotu
FOTO: ABA liga /Dragana Stjepanović

Šesta titula za izabranike Dejana Radonjića

Počelo u paklu, završilo u pozorištu: U maratonskom meču Zvezda osvojila ABA ligu uz novu sramotu

E. Dindić

U  majstorici  ABA lige između Crvene Zvezde i Partizana viđena je odlična košarka. Na kraju nakon velike borbe slavila je Crvena Zvezda rezultatom 80:77.

Nakon prvih 10 minuta bilo je 20:18 za izabranike Željka Obradovića. Nastavak susreta donosi veliku borbu ali i u drugom periodu bolja igra Partizana koji ovaj period rješavaju sa 17:15. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 37:33 u korist gostujućeg sastava.

Početak trećeg perioda Crvena Zvezda mnogo bolje otvara i dolazi vrlo brzo na 39:39, ali onda poslije jednog faula Nikole Kalinića nad Mathiasom Lessortom, na teren su prema sudijama bačeni razni predmeti, te su arbitri glavom bez obzira pobjegli u svlačionicu.

Nakon sat vremena pauze nastavljen je ovaj susret tačnije treći period. Ovaj period dobijaju košarkaši Crvene Zvezde sa 26:21, te je nakon 30 minuta rezultat glasio 59:58 u korist izabranika Dejana Radonjića.

Četvrti period vrlo neefikasna košarka, gdje je nakon pet minuta igre rezultat glasio 8:7 u ovom periodu. U takvom omjeru snaga bolje se snalazi Crvena Zvezda koja nakon velike drame slavi pobjedu rezultatom 80:77.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Dejan Davidovac sa 15, Nate Wolters sa 12 i Nikola Kalinić sa 11 poena. Kod Partizana bolji od ostalih bili su Kevin Punter sa 27 poena, dok je Aleksa Avramović dodao 12, a Dallas Moore susret je završio sa 11 postignutih poena. 

Top Komentari

Mostarac94
Ciganska posla
10 5
sslazio
Ova utakmica je odraz drustva u kojem zivimo. Beogradjani koji se smatraju gospodom su zapravo najveci kompleksasi i seljaci. Ne daju u sebe gledat kada dodju bilo gdje sa bg tablicama a u svom toru su jadni. Nas je problem sto im previse medijskog prostora dajemo i mislimo da su bitni.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi