Propao Mirotićev trade u Pelicanse

Za sada ostaje u Chicagu

Propao Mirotićev trade u Pelicanse

E. Ganibegović

Poznati američki novinar Adrian Wojnarowski prenosi kako je trade Nikole Mirotića u redove New Orlenas Pelicansa stopiran u posljednjem trenutku.

Naime, krilni košarkaš Bullsa je trebao završiti u Pelicansima za Turčina Omera Asika i pika prve runde NBA Drafta, ali trade je propao, barem za sada, prema navodima "NBCChicago".

Mirotić za Chicago igra od 2014. godine kada je napustio redove madridskog Reala. Na ljeto je produžio novi dvogodišnji ugovor sa Bullsima, ali izgleda kako bi uskoro mogao napustiti redove ove momčadi.

Ovaj 26-godišnji krilni košarkaš ove sezone prosječno bilježi 16,8 poena, uz 6,4 skoka i 1,6 asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti