Reprezentativka BiH zbog sukoba sa Savezom odustala od igranja za nacionalni tim

Zubac se oglasila na Facebooku

Reprezentativka BiH zbog sukoba sa Savezom odustala od igranja za nacionalni tim

E. Dindić

Početkom narednog mjeseca ženska košarkaška reprezentacija trebala bi da odigra odlučujuće utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo. 

Protivnici su selekcije Estonije i Rusije a sve utakmice igraju se u Sarajevu zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, danas se pojavio prvi problem. Reprezentativka Bosne i Hercegovine Nikolina Zubac zbog nerazumijevanja saveza kako je navela na društvenim mrežama odlučila je da stavi nastupanje u reprezentaciji Bosne i Hercegovine pod znak upitnika za naredni period.

Kako je navela u svom izlaganju zbog papirologije, Zubac bi imala problema pri povratku u Češku Republiku gdje trenutno nastupa, te samim time bio bi joj ugrožen i ugovor u klubu. S druge strane iz KSBIH prema njenim riječima nisu imali razumijevanja za njene probleme, te u slučaju neodazivanja na pripreme zaprijetili su suspenzijom.

Kako će se riješiti ovaj problem ostaje nam da vidimo u narednim danima. Jedno je sigurno ovdje nema pobjednika, te nadamo se da će obje strane naći zajednički jezik i uspjeti se dogovoriti za dobrobit bh. ženske košarke. 

Top Komentari

Sadik82
Ovaj Colan je jedan olos obicni - prosle godine sam bio na jednom seminaru koji nema veze sa sportom gdje je on bio jedan od ucesnika. Znaci 10 minuta komunikacije je dovoljno da skontas da se radi o jednom obicnom prevarantu, ublehasu i primitivcu. Nula od covjeka. Cuj Bosanski. A zna da ova drzava ima 3 zvanicna jezika, ali dzaba on mora provocirati. I onda se cudimo sto nam je reprezentacija takva. Ne znam kako Mirzi to nije jasno i zasto ga i dalje voda sa sobom.
12 1
Penderinos
AMER ČOLAN - slika i prilika BH. Sporta. Dovoljno je samo procitati njegov mail i odmah skontaš da smo pali k u r c u za dlake. Ukinuti sve reprezentativne selekcije dok pravi ljudi ne dođu u Savez, da bar spriječimo ove uhl**** da peru lovu
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi