Značajan napredak bh. košarkašica na FIBA-inoj listi

Značajan napredak bh. košarkašica na FIBA-inoj listi

E. Škorić

Poslije odigranih pretkvalifikacionih turnira za Olimpijske igre, ali i novembarskih mečeva u kvalifikacijama za Eurobasket 2021. godine, objavljena je nova FIFA rang lista najboljih ženskih selekcija.

Na prvom mjestu i dalje SAD ispred Australije, Španije, Kanade, Francuske, Turske, Srbije.

Bh. košarkašice, koje su senzacionalno slavile u Rusiji, a potom i uvjerljivo u Skenderiji protiv Švicarske, napredovale su za pet pozicija i sada su na 38. mjestu.

Osim BiH, značajniji napredak od pet mjesta zabilježile su i košarkašice Njemačke, koje su na 37. mjestu.

Od selekcija iz regiona, najuspješnija je dakle Srbija na sedmom mjestu, Crna Gora je 21., a Hrvatska 30. na FIBA listi najbolje rangiranih selekcija.

Zanimljivo da je selekcija koju smo razbili u Skenderiji nedavno, Švicarska, imala najveći napredak na FIBA listi i to za 12 mjesta i sada je na 65. mjestu.

Top Komentari

E.Car
A muški???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi