Aco Petrović bez plasmana u Tokio: Na Olimpijske igre ide Njemačka
Foto - Fiba

Savladali Brazil u finalu

Aco Petrović bez plasmana u Tokio: Na Olimpijske igre ide Njemačka

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Njemačke plasirala se na Olimpijske igre nakon što je u finalu kvalifikacija u Splitu pobijedila Brazil rezultatom 75:64.

Njemačka dobro ulazi u meč. Povela je sa 6:0, ali potom Brazilcima dopuštaju deset vezanih poena i tim Ace Petrovića prelazi u vodstvo.

Njega su održali do kraja prvog perioda. Brazil je nakon deset minuta igre imao tri poena prednosti (17:14), ali je u ostatku meča Njemačka bila ta koja je kontrolisala rezultat na krilina Moritza Wagnera koji je dominirao pod obručem.

Imala je ova selekcija i plus 11 u jednom trenutku. Ipak, Brazil pravi veliku seriju od 11:0 u završnici prvog dijela i vraća se u ovaj duel.

Ipak, Njemačka je na odmor otišla vodstvom od 36:34 i utakmica je i dalje bila itekako otvorena.

Nijemci su i u drugom poluvremenu bili ti koji su kontrolisali rezultat. Nakon 30 minuta igre imali su plus šest (52:46), a sa boljom igrom nastavili su i u posljednjoj dionici.

Brazil nikako nije mogao da napravi neku veću seriju kojom bi okrenuo rezultat u svoju korist. Njemačka je na kraju uspjela sačuvati prednost i ostvarila je plasman na Olimpijske igre.

Mo Wagner je meč završio sa 28 poena, a Robin Benzing je dodao 13. Kod Brazila Anderson Varejao je ubacio 14 koševa.

Njemačka će u Tokiju igrati u grupi B, a protivnici su im Nigerija, Australija i pobjednik meča između Srbije i Italije.

Top Komentari

user1597698961
Hahah ****te a mi na eurobasketu u grupi i s slovenijkm,i s njemcima,o francuzima ne treba trositi rijeci,,litvanci jaki,madjari okej
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti