Njemačka na nevjerovatan način otišla na SP

Čudesan meč protiv Izraela

Njemačka na nevjerovatan način otišla na SP

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Njemačke plasirala se na Svjetsko prvenstvo nakon što je nakon velike drame pobijedila u produžecima selekciju Izraela rezultatom 112:98.

Očajno prvo poluvrijeme umalo je koštalo Nijemce. Izrael ih je potpuno razbijao i na odmor je otišao sa 19 poena prednosti, 35:54.

Ipak, Njemačka se vraća i u pravoj drami uspijeva da izbori produžetke. Mogli su domaći i ranije riješiti meč, ali su ispustili sedam razlike u samom finišu.

Izrael je na 0,4 sekunde do kraja imao 90:92 i namjerno su promašili bacanje, pa ih je to skupo koštalo jer je Kleber sa sirenom pogodio za izjednačenje i odlazak u produžetke (92:92).

Tamo je Njemačka dominirala. Zabili su čak 20 poena za pet minuta i na kraju su upisali pobjedu i uz Grčku su osigurali plasman na Svjetskom prvenstvu.

Dennis Schroder je kod Njemačke ubacio 30 poena i imao je 13 asistencija, 24 je dodao Robin Benzing, dok je kod Izraela Jake Cohen ubacio 23 koša.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti