Noć iz snova Kylea Korvera, Cavsi sa "pola" rostera riješili Hawkse

Tripl-double LeBrona Jamesa

Noć iz snova Kylea Korvera, Cavsi sa "pola" rostera riješili Hawkse

Atlanta Hawksi sinoć nisu uspjeli izbjeći poraz, na svom parketu, od Cleveland Cavaliersa. Iako je prvo poluvrijeme donijelo nešto neizvjesniju utakmicu, u drugom Cavsi uspijevaju riješiti sve dileme oko pobjednika i na kraju slaviti rezultatom 123:107.

Cleveland Cavaliersi su prije dva dana promijenili skoro pola ekipe. Ohio su tako napustili Isaiah Thomas, Jae Crowder, Dwyane Wade, Derrick Rose, Iman Shumpert i Chaning Frye, dok su se LeBronu pridružili Larry Nance Jr., Jordan Clarkson, Rodney Hood i George Hill.

Ipak, kako novajlija u dresu Cavsa nije bilo na sinoćnjoj utakmici, Cleveland je imao nešto kraći roster, ali je svejedno uspio slaviti ubjedljivu pobjedu nad Atlanta Hawksima.

Iako su Hawksi nešto bolje otvorili susret, Cleveland je uspio prvu dionicu riještiti u svoju korist rezultatom 31:27. Stigli su gosti i do prve dvocifrene prednosti (+10) početkom druge četvrtine, ali su Hawksi nakratko uspjeli preokrenuti rezultat.

Ipak, Cavsi i na odmor odlaze s prednošću (61:56), a pred kraj treće dionice kreće njihova velika serija kojom stižu do visoke prednosti i na kraju sigurne pobjede.

Goste je predovio sinoć sjajni Kyle Korver kojem je falio jedan poen da izjednači rekord karijera pošto je ubacio 30 poena. Također ovo je za iskusnog Korvera bio prvi put da ubaci 30+ poena nakon više od jedne decenije.

Rekord karijere u asistencijama je sinoć zabilježio LeBron James koji je upisao tripl-double sa 22 poena, 12 skokova i 19 asistencija. Sjajnu partiju je pružio i Jeff Green postigavši 24 poena.

Kod Atlante je najbolji, po običaju, bio Dennis Schroder sa 25 ubačenih poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi