Prelazni rok je završen: Novi Cavsi, Mudiay u Kincksima, Vonleh u Bullsima...

Zanimljivo večer u NBA ligi

Prelazni rok je završen: Novi Cavsi, Mudiay u Kincksima, Vonleh u Bullsima...

U 21:00 sati po našem vremenu istekao je rok za trejdove u NBA ligi. Današnji dan je protekao u znaku Cleveland Cavaliersa, koji su "redizajnirali" ekipu, dok su nove sredine pronašli još neki košarkaši.

Cleveland Cavaliersi su dakle obilježili današnji dan. Prvo su Isaiah Thomas i Chaning Fry, uz prvi pik na draftu, trejdovani u Lakerse u zamjenu za Jordana Clarksona i Larryja Nancea Juniroa. Nešto kasnije su ekipu napustili Jae Crowder, Iman Shumpert, Derrick Rose i Dwyane Wade. Dok će se LeBronu pridružiti, osim Clarksona i Nancea, i Rodney Hood, te George Hill.

Cavsi, međutim, nisu uspjeli realizovati trejd DeAndrea Jordana o kojem se dugo špekulisalo, s obzirom da je pred kraj prelaznog roka ugledni američki novinar Adrian Wojnarowski saopštio da Clippersi nisu dobili adekvatnu ponudi i da neće trejdovati svog centra.

U posljednjim satima prelaznog roka novu sredinu je pronašao i Mudiay kojeg su Nuggetsi poslali u New York u "trostranom" trejdu u kojem su učestvovali i Dallas Mavericksi. Isti trejd je tako donio i odlazak Devina Harris u Denver, dok je Doug McDermott završio u Dallasu.

Poslovao je i Portland, pa je tako Noah Vonles Oregon zamijenio Illinoisom s obzirom da su ga Blazersi trejdovali u Chicago Bullse.

Portland je u zamjenu za Vonleha dobio novčanu kompenzaciju, ali i prava na Milovana Rakovića. Ipak, za Blazerse je puno važnije da su oslobodili prostor u salary capu.

Posljednji trejd večeri bio je onaj Elfrida Paytona iz Orlanda u Phoenix u zamjenu za pick druge runde ovogodišnjeg drafta.

Iako se danas možda očekivao trejd Memphisovog Tyrekea Evansa, ali i Denverovog Kennetha Farieda, čini se da oni neće mijenjati sredinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi