Noć za zaborav Jusufa Nurkića i noć za pamćenje Damiana Lillarda

Portland slavio kod Sacramenta, Lillard ubacio 50

Noć za zaborav Jusufa Nurkića i noć za pamćenje Damiana Lillarda

Košarkaši Portland Trail Blazersa porazili su rano jutros po našem vremenu Sacramento Kingse sa 118:10.

Prva dionica ove utakmice protekla je u izjednačenoj košarci, ali gosti se uspijevaju odlijepiti na dvocifrenu razliku tokom drugog perioda i na odmor otići sa prednošću od deset poena razlike (62:52).

Na samom startu drugog poluvremena domaći pokazuju znake života i vraćaju se na samo minus jedan sredinom trećeg perioda, ali Blazersi tada ponovo ubacuju u brzinu više i odlaze na čak 18 poena razlike. Posljednja dionica donijela je rutinsko odrađivanje posla gostujuće ekipe u kojoj je danas dominirao Damian Lillard.

On je za 29 minuta na parketu ubacio nevjerovatnih 50 poena uz šest asistencija i jedan skok. Iz igre je šutirao 16 od 26, a sa linije slobodnih bacanja 10 od 10. Kod domaćih su se istakli Cauley-Stein sa 19 i Zack Randolph sa 17 poena. Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je meč za zaborav jer je za 25 minuta ubacio samo šest poena uz sedam skokova. Iz igre je šutirao tri od sedam.

Od ostalih utakmica izdvojit ćemo gostujuću pobjedu Cavsa protiv Atlanta Hawksa uz 30 poena Kylea Korvera, dok su Indiana Pacersi porazili Boston Celticse na njihovom terenu sa 97:91. Miami je bio bolji kući od Milwaukeeja sa 91:85, a Utah Jazz je sjajan niz rezultata nastavila i protiv Charlotte Hornetsa (106:94).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi