Nurkić vodio Blazerse do pobjede uz sjajan učinak u poenima, skokovima i blokadama

Imao je svoju noć

Nurkić vodio Blazerse do pobjede uz sjajan učinak u poenima, skokovima i blokadama

Bh. košarkaš iz Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić odigrao je odličan meč protiv Charlotte Hornetsa, u kojem je njegov tim slavio nakon produžetka sa 109:103.

Za 33 minute naparketu, Nurkić je postigao 24 poena i bio je najjefikasniji igrač pobjedničkog tima ispred McColluma (22). Nurkić je iz igre šutirao sjajnih 10 od 14 (sve za dva poena), a sa linije slobodnih bacanja 4 od 5.

Tome je Nurkić dodao 14 skokova, od kojih 11 defanzivnih, jednu asistenciju, dvije ukradene lopte i čak četiri blokade. Imao je sedam izgubljenih lopti i pet ličnih grešaka.

Portland je nakon prve četvrtine vodio sa 29:18, a na poluvremenu je prednost iznosila samo četiri poena, 49:45. Domaći su se u trećoj četvrtini ponovo rezultatski odlijepili (79:65), ali je u posljednjoj dionici Charlotte odigrao odlično i uspio izboriti produžetak.

Na kraju regularnog dijela rezultat je bio 97:97, iako je Charlotte čak imao napad za pobjedu. Međutim, u posljednjoj sekundi, Jusuf Nurkić je blokirao šut Dwighta Howarda i spasio svoj tim.

U dodatnih pet minuta bolje se snašao Portland, koji je dobrom igrom ipak stigao do trijumfa. Na kraju je bilo 109:103, čime su Blazersi prekinuli niz od tri poraza i upisali 30. trijumf sezone.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Kemba Walker sačak 40 ubačenih poena, ali on jednostavno nije mogao sam. Kaminskyje postigao17, Lillard 18, Turner 13, a Batum 11 poena.

Top Komentari

Ars1946
Konačno je došao na red i Howard, jako je dobro odigrao protiv jednog od pet najboljih defanzivnih centara lige koji ima 16p,12,5rb i 1,7 blocks per game. Jukin prosjek U ZADNJIH 10 UTAKMICA JE 14,5poena i 10 skokova u 26min per game. Danas je bio najbolji igrač u portlandu, i svojom igrom u odbrani sa Moe je donio pobjedu u OT.. 4 blokade uključujući i onu Howardu u zadnjoj sekudni regularnog toka pokazuje da može igrati i protiv takvih igrača na vrhunskom nivou.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi