Velika Barcelona doživjela debakl i na rubu je ispadanja iz doigravanja

Andorra slavi

Velika Barcelona doživjela debakl i na rubu je ispadanja iz doigravanja

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone doživjeli su težak poraz na domaćem parketu od Andorre (76:94), te će imati težak zadatak da ostvare plasman u polufinale ACB lige.

Fantastičan meč odigrali su gosti. Potpuno su nadigrali veliku Barcelonu i uz sjajne postotke šuta iz igre pobjeda jednostavno nije dolazila u pitanje.

Kontrolisala je Andorra ovaj meč. Tim Svetislava Pešića je povremeno uspijevao zaprijetiti, ali su se potpuno raspali u posljednjoj dionici i na kraju su doživjeli težak poraz.

Jaka Blažić je predvodio goste sa 14 poena, Jelinek i Fernandez su dodali po 11, a interesantno je da su svi igrači gostiju upisali poene u ovom duelu i pogodili su nevjerovatnih 16 trojki.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sa druge strane Petterri Koponen je ubacio 17 poena, a Ante Tomić je dodao 15.

Naredni meč igra se u srijedu i Andorra će imati veliku šansu da izbaci velikana španske košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi