Nova košarkaška priča: Fuzija KK Igman i KK Burch

Odlučili skupa zakoračiti u novu sezonu s velikim ambicijama

Nova košarkaška priča: Fuzija KK Igman i KK Burch

Pozitivna košarkaška priča dolazi nam sa Ilidže u kojoj se KK Igman i KK Burch spajaju i kreiraju novi klub. 

Iz uprava ova dva kluba poručuju: “Kreiramo novu pozitivnu priču sa dugoročnim ambicijama i željama da se natječemo u samom
vrhu BH košarke. Ovo je priča koja će ujediniti ljubitelje ovog sporta na Ilidži ali i šire".

Nakon detaljnih pregovora KK Igman i KK Burch se “fuziraju” u novi klub koji će se zvati KK Igman Burch University. Ova dva prijateljska kluba do sada su se uspješno takmičili u A1 ligi, te su odlučili da zakorače u novu sezonu zajedno te na taj način postanu glavni konkurenti za naslov A1 lige.

“KK Igman i KK Burch su spojili postojeće infrastrukturne, finansijske i ljudske resurse te formirali jednu pozitivnu, i nadamo se uspješnu pričun a području Općine Ilidža i nadamo se grada Sarajeva i šire. Dugo su obje strane razmišljale o ovom koraku te smo na kraju odlučili da zakoračimo u ovo zajedno i pokušamo napraviti jedan ozbiljan sportski kolektiv i dokažemo da se partnerstvom mogu ostvariti dobri rezultati”, javljaju iz nove uprave KK Igman Burch University, a koja
se sastoji od prethodne uprave KK Burcha i Igmana.

Klub će početi sezonu sa seniorima, juniorima i kadetima. Seniori će nastupati pod imenom KK Igman Burch University a kadeti i juniori pod imenom KK Igman Richmond Park Schools. I kao što je do sada bila praksa sa univerzitetskim klubom Burch, igračima koji se nametnu igrački i akademski bit će ponuđena opcija stipendiranja na Burch univerzitetu, odnosno Richmond Park školi za mlađe selekcije a po uzoru na College Basketball-a u SAD-u.

Ciljevi su, kako kažu, jasni. Kreirati snažan i pozitivan sportski kolektiv, napuniti dvoranu i ponuditi mogućnost mladim ljudima koji se žele ozbiljno baviti košarkom i mogućnost stipendiranja kao i napredovanja. Naravno uz to, dobra igra i sportski uspjeh je primaran.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Za kraj i nove uprave pozivaju sve ljubitelje košarke, dosadašnje fanove oba kluba, studente i prijatelje da nastave pratiti, podržavati i posjećivati utakmice KK Igman Burch u predstojećoj sezoni i dalje.

Uskoro više info iz ovog kluba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi