Nova NBA zvijezda je stigla

Ja Morant igra fantastično

Nova NBA zvijezda je stigla

M. Šljivak

Memphis Grizzlies su ove godine odabrali 20-godišnjeg Ja Moranta kao drugi pik na NBA draftu.

Student sa Murray Statea izabran je odmah iza nedodirljivog Ziona Williamsona, a kako je krenuo u NBA karijeru, neće biti nikakvo čudo ako osvoji nagradu za rookieja godine.

Dok se Williamson bori sa povredama i čeka prvi NBA meč, Morant za sada igra fantastično i na njegovim krilima Memphis igra sasvim sigurno.

Iako su Grizzliesi trenutno na omjeru od četiri pobjede i sedam poraza, igra Ja Moranta ih svakako raduje, a sinoć je po prvi put mladi razigravač postigao i poene za pobjedu.

Napravio je to na zaista fantastičan način ulazom pod koš protiv Charlotte Hornetsa i svom timu je donio pobjedu u ovom meču od 119:117.

Ako nastavi ovako Morant će sasvim sigurno veoma brzo izrasti u novu NBA zvijezdu. Za sada je na dobrom putu da to postane, a njegove statistike su već sada fantastične.

Morant je trenutno na 17.8 poena i 5.2 asistencije po meču, a sasvim sigurno da će ove brojke i dalje rasti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi