Nova sezona NBA lige počinje u decembru?

ESPN javlja

Nova sezona NBA lige počinje u decembru?

E. Škorić
Teme:

NBA liga zaustavljena je 11. marta nakon prvog slučaja koronavirusa, kada je centar Utah Jazza Rudy Gobert bio pozitivan na Covid-19.

Kasnije se pojavilo još nekoliko pozitivnih u NBA ligi, a SAD u međuvremenu postala vodeća država po broju zaraženih koronavirusom, pa je bilo evidentno da će NBA liga imati dugu pauzu.

Ne nazire se kraj pandemije, a prema tvrdnjama uglednog novinara ESPN-a Adriana Wojnarowskog, najjača košarkaša liga na svijetu startet će u decembru, a mogla bi završiti krajem jula ili u augustu 2021. godine.

Za sada su to, naravno, samo nagađanja jer nije okončana ni trenutna sezona, koja bi mogla biti završena igranjem skraćenog turnira na kojem bi nastupile ekipe koje su bile nadomak izborenog play-offa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije