Nova sramota Sunsa, Teletović ubacio 13 poena

NBA liga

Nova sramota Sunsa, Teletović ubacio 13 poena

Edmir Škorić

Bh. košarkaš Mirza Teletović ubacio je 13 poena u teškom porazu Phoenix Sunsa u Stpales Centru.

Sunsi su sa 124:84 razbijeni na gostovanju kod Los Angeles Clippersa, te su upisali i 43. poraz, pa se nalaze na preposljednjem mjestu Zapadne konferencije. Lošiji skor na Zapadu ima jedino sastav Lakersa.

Već na početku utakmice Clippersi su imali 7:0, pa ubrzo 21:7 (14 razlike), a na kraju prve dionice imali su u tom trenutku maksimalnih 19 poena prednosti, pošto je rezultat glasio 36:17.

Na poluvremenu domaći tim je bio vodstvo 59:42, a u nastavku je potapanje Sunsa samo nastavljeno.  Najveću prednost koju su Clippersi imali iznosila je 43 poena, a meč je završen s 40 poena razlike. 

Teletović je ubacio 13 poena uz šest skokova i jednu asistenciju. Najefikasniji u njegovom timu bio je Goodwin sa 20 poena, dok je Reddick u domaćem timu ubacio 22 poena, Je. Green 18, a Jordan 17 poena. 


13 poena Teletovica protiv Clippersa by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi