Rijetki imaju ovakvu hladnokrvnost - Trojka koja je i 'zvezdaša' Novaka pretvorila u 'partizanovca'
Novak Đoković bio je u publici sa sinom Stefanom i ispratio je veliki uspjeh Partizana

Kevin Punter pogodio ključne poene

Rijetki imaju ovakvu hladnokrvnost - Trojka koja je i 'zvezdaša' Novaka pretvorila u 'partizanovca'

Midhat Šljivak

KK Partizan se nakon 13 godina plasirao u doigravanje Eurolige. Tim Željka Obradovića pobijedio večeras na gostovanju Monaco 88:84 i kolo prije kraja je osigurao Top 8 fazu. Ključni trenutak meča bila je trojka Kevina Puntera na 16 sekundi prije kraja, a ona je i Novaka Đokovića, koji je navijač Crvene zvezde, učinila na trenutak 'partizanovcem'.

Partizan nakon dugih 13 godina čekanja ponovo ide u Top 8 fazu Eurolige. Večerašnji meč za infarkt u Monacu donio je trijumf crno-bijelih 88:84 i plasman među osam najboljih timova Evrope.

Beogradski velikan je i večeras imao veliku podršku. Dosta navijača crno-bijelih bilo je u Monacu, a među njima i najbolji teniser svijeta Novak Đoković sa sinom Stefanom.

Mali Stefan je očigledno veliki navijač Partizana. Proslavljao je svaki potez na ovom meču, a i Novak nije ostao imun, iako je on veliki 'zvezdaš'.

Kada je Kevin Punter na 16 sekundi prije kraja pogodio trojku za 84:80, Đoković je jednostavno morao podići ruku visoko u zrak. Proslavio je uspjeh Partizana i vrlo je moguće da će mu ovo iz Crvene zvezde zamjeriti.

Oglasi

Novak je poznat kao veliki navijač Crvene zvezde. On je u posljednje vrijeme često dolazio na utakmice ovog tima i slavio je pobjede s crveno-bijelima.

Ipak, za razliku od mnogih najbolji teniser svijeta poštuje i velikog rivala. Sina često dovodi na utakmice i 'mali' je očigledno navijač Partizana.

"Nema dileme, mali je naš", poruka je navijača crno-bijelih na društvenim mrežama.

Partizan je kolo prije kraja osigurao doigravanje, a narednog petka u Beograd stiže posrnuli velikan Panathinaikos i to će biti ogromna prilika da navijači ovog tima ponovo prirede istinski spektakl.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Oni su ove sezone već tri puta rušili rekorde po posjeti. Nema dileme da će Arena ponovo biti puna i da će navijači ispratiti igrače u doigravanje.

Željko Obradović je napravio ogroman posao s ovim timom i sigurno je da će ih svako htjeti izbjeći u Top 8 fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi