Opravdano ili ne? LeBron prvi put isključen u karijeri!

Nakon 1082 odigrane utakmice

Opravdano ili ne? LeBron prvi put isključen u karijeri!

Jedan od najboljih košarkaša današnjice LeBron James sinoć je doživio nešto što mu se nije desilo za 14 godina nastupanja u NBA ligi.

U susretu Clevelanda i Miamija, LeBron je zaradio prvo isključenje u bogatoj NBA karijeri i to nakon čak 1082 odigrane utakmice.

Krajem treće četvrtije, James je burno reagovao prema sudiji smatrajući da je na njemu napravljen čist prekršaj, a sudac Kane Firzgerald ga je isključio i nakon utakmice poručio da jednostavno nije imao izbora jer mu je košarkaš Clevelanda "svašta izgovorio na uho".

LeBron, naravno, nije bio oduševljen njegovom odlukom i optužio je suca da mu nije dozvolio da koristi svoje najjače oružje - prodor prema košu.

"Faul je bio preočigledan. Od prvog trenutka kada sam primio loptu, pa sve do onoga kada sam šutirao. Prigovorio sam sucu i on me isključio, iako ove stvari radim već 15 godina. Nikad me nisu isključili, a sada mi nisu dozvolili da iskoristim svoje najjače oružje. Od mene žele napraviti skok-šutera a ja to nisam. Najbolji sam u prodorima, a na ovaj način me zaustavljaju u tome", izjavio je James.

Na društvenim mrežama se vodi prava debata da li je LeBron opravdano isključen, što nije nikakvo čudo s obzirom na to kakav ugled i popularnost uživa jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi