Novi Amerikanac u dresu KK Igokea?
Foto - ABA

Stiže Waller

Novi Amerikanac u dresu KK Igokea?

M. Šljivak

KK Igokea navodno je blizu angažovanja novog Amerikanca.

Klub iz Laktaša blizu je dogovora s iskusnim američkim bekom Antabijom Wallerom, poznatim licem s ABA parketa.

Radi se o 32-godišnjem košarkašu koji je tri godine nosio dres Mornara iz Bara. Imao je sasvim solidne statistike, a prošle sezone je ubacivao 9.2 poena po meču.

Waller iza sebe ima bogato iskustvo.. Igrao je u Turskoj za Bursu, Gaziantep i Manisu, a zatim je igrao i na Kosvou za Prištinu i Prizren. Određeni dio karijere proveo je u Vareseu, ali najduže je nosio dres Mornara.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igokea je u prošlosti često imala promašaje s američkim košarkašima. Konstantno su dolazili i odlazili, a vidjet ćemo hoće li Waller na kraju obući dres bh. tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti