Novi poraz Sparsa: Sloboda slavila u Skenderiji

Liga 12, 14. kolo

Novi poraz Sparsa: Sloboda slavila u Skenderiji

M. Šljivak

Košarkaši Slobode savladali su večeras u Skenderiji ekipu Sparsa 80:74 u susretu 14. kola Lige 12.

Odličan meč su odigrala ova dva tima, a na kraju su gosti iz Tuzle stigli do iznenađujućeg trijumfa.

Dobro je počelo po domaće. Uvodne minute su pripale njima, da bi nakon prve dionice imali pet poena prednosti, 20:15.

Sparsi su nastavili s boljom igrom tijekom većeg dijela druge četvrtine. Imali su u jednom trenutku i 10 poena prednosti, ali su pali u završnici prvog poluvremena. Iskoristila je to Sloboda, te je na odmor otišla sa samo minus četiri, 42:38.

Nastavak utakmice donosi dosta zanimljivu košarku. Sloboda odigrava odličnu treću dionicu. Ovaj dio igre su dobili 22:13, te su potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist.

Iako su Sparsi u jednom trenutku uspjeli da vrate vodstvo, finiš meča je pripao Tuzlacima, koji su na kraju stigli do pobjede.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Edi Sinadinović je predvodio Slobodu do trijumfa sa 17 poena, dok je najefikasniji u domaćem timu bio Troran Brown sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.