Novi problem: BiH bez Vujoševića u narednom periodu

Obratio se saopštenjem za javnost

Novi problem: BiH bez Vujoševića u narednom periodu

S. Mlaćo

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvim susretima kvalifikacija za SP će biti bez selektora Duška Vujoševića.

Naime, Vujošević se obratio saopštenjem za javnost i istakao da će 30. jula početi ispitivanja za proces transplatacije jednog bubreg u njegov organizam.

Operacije je neodgodiva, a saopštenje našeg selektora prenosimo u cjelosti:

"Obavještavam javnost da sam jučer dobio informaciju o tome da će proces transplatacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu, dana 30. jula ove godine.
Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi da li će do transplatacije doći.

Taj zahvat ja čekam dugo i budući da sam svestan zahtevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo mene ne čini mirnim.
Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vreme moga bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju.
Za tu mobilizaciju prvi korak je odaziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme.

Budući da sam potpuno svestan neizvesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem predlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uverenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rješenjima".

Top Komentari

Jadnimi
Velikane, hvala ti na svemu što si učinio za nas, sretno ti bilo na liječenju, a abd vidimo se kada se oporaviš
38 1
starmac
Brz oporavak i jos brzi povratak na celo.
31 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi