Novo NBA pojačanje za Maccabi
(Foto: EPA)

Tarik Black u Tel Avivu

Novo NBA pojačanje za Maccabi

M. Šljivak

Maccabi iz Tel Aviva će u novu euroligašku sezonu ući sa zaista impresivnim rosterom.

Rukovodstvo Ponosa Izraela čini sve kako bi se ovaj tim vratio u sami vrh evropske košarke i ovog ljeta su doveli i nekoliko NBA igrača.

Novi član danas je postao centar Tarik Black (206cm, 27god), doskorašnji igrač Houston Rocketsa, koji je u NBA karijeri prosječno bilježio pet poena i pet skokova po utakmici.

Black je prije Houstona igrao tri sezone za Los Angeles Lakerse, a u međuvremenu je bio član i LA D-Fendersa u razvojnoj ligi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tako će Maccabi pod košem imati dva NBA igrača jer su ranije doveli i Johnnyja O'Bryanta, a superpetorku će činiti još Scottie Wilbekin, DeAndre Kane i Michael Roll.

Pored Blacka i O'Bryanta u tim su ovog ljeta stigli i Scottie Wilbekin, Kendrick Ray, Nimrod Levi i Angelo Caloiaro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije