Zanimljiva anegdota: Jokića je lažni 'tweet' uveo u NBA ligu

Otkrio Miško Ražnatović

Zanimljiva anegdota: Jokića je lažni 'tweet' uveo u NBA ligu

Miodrag "Miško" Ražnatović, najutjecaniji košarkaški agent u Evropi, ispričao je zanimljivu anegdotu kako je Twitter pomogao Nikoli Jokiću da završi u NBA ligi.

Jokić je 2014. godine izabran kao 41. pik na draftu od strane Denver Nuggetsa, ali je van svakih očekivanja u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu potpuno eksplodirao i postao je vođa franšize.

Veliku ulogu da srbijanski košarkaš završi u NBA ligi imala je društvena mreža Twitter, odnosno lažni 'tweet' koji je objavio njegov agent Ražnatović.

"Twitter je imao važnu ulogu u dovođenju Jokića u NBA. Igrači koji nemaju 22 godine, kada se prijave za draft imaju mogućnost da se u jednom trenutku povuku. Jokić do posljednjeg dana nije imao garancije da će biti draftovan i ja sam ujutro stavio 'tweet' da se on povlači sa drafta, ali nisam poslao pismo, jer sam imao još 18 sati. Amerikanci su loše reagovali, zvali su i govorili 'nemoj, zašto...'. Rekao sam da neko mora da obezbijedi garanciju", ispričao je Ražnatović prilikom gostovanja na Prvoj TV, pa nastavio:

"Denver je tri, četiri sata prije isteka roka rekao da daju garanciju za mjesto 41 i Jokić je ostao. Prije 10 godina ja ne bih nikako imao mogućnost da za 30 sekundi obavijestim 30 NBA timova", dodao je.

Danas je Jokić jedan od najboljih igrača u timu Denvera, a u posljednjoj sezoni po utakmici je prosječno bilježio 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistenciju. Uskoro bi trebao dobiti novi petogodišnji ugovor prema kojem bi zaradio 150 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi