Ugovor vrijedan pažnje: Jokić bi trebao postati plaćeniji i od Đokovića!

Nuggetsi ga žele zadržati

Ugovor vrijedan pažnje: Jokić bi trebao postati plaćeniji i od Đokovića!

Najbolji košarkaš Denver Nuggetsa i jedan od najboljih centara NBA lige Nikola Jokić uskoro bi trebao potpisati novi ugovor sa svojim timom.

Popularnom srbijanskom košarkašu ističe ugovor na kraju naredne sezone, a uprava Nuggetsa će učiniti sve kako bi ga primamila da isti produži.

Kako prenose američki mediji, pred Jokićem je novi petogodišnji ugovor koji bi ga za klub vezao do ljeta 2023. godine, a ukoliko ga potpiše sigurno se neće pokajati, barem ne finansijski.

Po ovom ugovoru, on bi svake sezone zarađivao više novca. Za početak bi to bila cifra od 25,2 miliona američkih dolara, a narednih sezona bi to izgledalo ovako - 27,1, 29,1, 31,3 do konačnih 37,3 miliona američkih dolara. Kada ove cifre prebacimo u eure, to znači da će Jokić prve sezone zaraditi nešto više od 20 miliona, a vrhunac će biti u posljednjoj sezoni kada bi trebao inkasirati nešto preko 30 miliona evropskih novčanica.

Ako bi potpisao ovaj ugovor, Jokić bi postao najplaćeniji srbijanski sportista svih vremena jer bi za pet godina zaradio oko 120 miliona eura ne računajući sponzorske ugovore. U ovom trenutku najplaćeniji srbijanski sportista je Novak Đoković sa zaradom od preko 100 miliona erua samo od turnira. 

Podsjetimo, centar Nuggetsa je tokom ove sezone prosječno bilježio 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistenciju na susretu. Ipak, to nije bilo dovoljno njegovim Nuggetsima da se plasiraju u play off.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi