Amerika priča o brutalnoj partiji Luke Dončića protiv Miami Heata i prelijepoj asistenciji Nurkića
FOTO: EPA

Utakmice NBA lige

Amerika priča o brutalnoj partiji Luke Dončića protiv Miami Heata i prelijepoj asistenciji Nurkića

E. Oštraković

Košarkaši Phoenix Sunsa ostvarili su pobjedu na svom terenu protiv Toronto Raptorsa, a konačan rezultat ove utakmice bio je 120:113 u korist domaće ekipe.

Prva četvrtina protekla je u dominaciji domaćina koji je imao prednost od čak 39:25, ali se u drugoj četvrtini gosti uspijevaju malo "sabrati" i odigrati nešto bolje.

Nastavili su košarkaši Toronta sa boljom igrom i u trećoj četvrtini, ali nisu imali snage za nešto više osim da izbjegnu visok poraz na ovoj utakmici. Na kraju pobjeda domaćina od 120:113.

Najefikasniji na utakmici bio je Durant sa 35 ubačenih poena, te tri skoka i jednom asistencijom.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić, odigrao je dobru utakmicu i ubacio je sedam poena, a dodao je 14 skokova i pet asistencija.

Oglasi

Amerika se divi njegovom potezu koji je napravio praktično na početku utakmicu, a radi se o asistenciji za Duranta.

Detroit Pistonsi su na svom terenu nakon velike borbe ostvarili pobjedu od šest razlike protiv Brookly Netsa, a konačan rezultat ove utakmice bio je 118:112 za domaći tim.

Minnesota Timberwolves slavila je jako tijesnu pobjedu na gostovanju kod Indiana Pacersa. U sjajnoj utakmici gosti su slavili sa 111:113.

Dončić je imao još jednu fenomenalnu noć i vodio je svoj Dallas do pobjede od 114:108 kod kuće protiv Miami Heata.

Sjajano je igrao Slovenac i ponovo je odigrao brutalnu partiju, a ovaj put ubacio je 35 poena i bio je najefikasniji igrač na utakmici, a upisao je i 11 skokova, te 11 asistencija.

Denver je na svom terenu ostvario pobjedu od 115:109 protiv Boston Celticsa, a Chicago Bullsi su u gostima sa 125:122 savladali Golden State Warriors.

Sacramento je sa dva razlike slavio protiv San Antonio Spursa. Konačan rezultat ovog susreta bio je 131:129.

Top Komentari

DDG
Amerika priča, Amerika se divi…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi