Nurkića spiker predstavio na bosanskom jeziku: Blazersi bolji od Garzinih Pistonsa

Siguran trijumf domaćina

Nurkića spiker predstavio na bosanskom jeziku: Blazersi bolji od Garzinih Pistonsa

A. Čaušević

Od NBA mečeva igranih noćas najviše pažnje bh. javnosti privlačio je duel Portland Trail Blazersa Jusufa Nurkića  i Detroit Pistonsa Luke Garze.

Susret u Moda centru počeo je predstavljanjem Nurkića na bosanskom jeziku. Američki spiker se maksimalno potrudio da predstavi bh. centra.

"I sada, broj 27. Dijete rođeno od Tuzle, Bosne i Hercegovine", poručio je službeni spiker tokom predstavljanja Nurkića.

Na parketu domaćini su bili bolji od početka do kraja utakmice. Sve vrijeme su kontrolisali susret i može se reći da na kraju nisu dozvolili znenađenje.

Blazersi su sve riješili u trećoj dionici kada su otišli na +20, a konačan rezultat na kraju je glasio 110:92.

Nurkić je bio raspoložen za igru te je susret završio sa 13 poena, osam skokova i pet asistencija za 27 minuta. Garza je za goste dobio tri minute i uspio je postići dva poena.

Inače, najefikasniji na meču bio je košarkša Blazersa CJ McCollum sa 28 poena, dok se kod gostiju sa 26 poena istakao Cunnigham.

Top Komentari

user1582456981
Najbolji ambasador BiH.. Svaka cast Jukaaa ziv biooo
7 0
King_Kenny
...ocekivao sam vise od njega protiv jedne od najgorih ekipa u ligi,bolje je odigrao protiv Jazzera koji su kandidati za titulu...mislio sam da ce bas razvaliti s obzirom da nije bilo ni Lillarda ni Powella,a samo 8 suteva uzeo.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi