Nurkić izdominirao, Portland upisao desetu uzastopnu pobjedu
Malo je nedostajalo da naš košarkaš obori lični rekord sezone u duelu sa Miami Heatom.

Monstruozan double-double bh. centra

Nurkić izdominirao, Portland upisao desetu uzastopnu pobjedu

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je još jedan meč za pamćenje u susretu Portlanda i Miamija, u kojem je njegov tim rezultatom 115:99 došao do desete uzastopne pobjede u NBA ligi.

Nurkić je za 31 minut na parketu upisao monstruozan double-double postigavši 27 poena uz 16 skokova, čemu je dodao po tri asistencije i blokade. Iz igre je Nurkić šutirao 12/18, a sa linije penala 3/5.

Za Nurkića ovo ipak nije bio najbolji učinak ove sezone, jer je protiv Brooklyna u decembru zabilježio 29 poena, 15 skokova i četiri blokade.

Portland je od starta utakmice krenuo silovito i već nakon prve četvrtine je imao +9 (34:25), a na poluvremenu +12 kada je bilo 59:47. Domaći su i u nastavku utakmice bili bolji tim, a u posljednju četvrtinu su ušli s prednošću od 16 poena, bilo je 88:72.

Miami se sredinom četvrte četvrtine primakao Portlandu na samo -3 (93:90), ali je uslijedila sjajna serija domaćeg tima koji se ekspresno vratio na dvocifrenu prednost i do kraja rutinski došao do svoje već desete pobjede u nizu, što u Portlandu odavno ne pamte.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Damian Lillard sa 32 poena i deset asistencija, a sa druge strane je briljirao još jedan Balkanac Goran Dragić sa 23 postignuta poena.

Ostali rezultati:

Houston Rockets - San Antonio Spurs 109:93
Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 103:121
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 106:101

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi