Nurkić ubacio 10 poena u ubjedljivom porazu Portlanda od Detroita
)Foto: Twitter/Detroit Pistons) Zvijezde Portlanda su poprilično zakazale, dok je sa druge strane nova centarska linija Deroita bila odlična.

Griffin i Drummond odveli svoju ekipu do trijumfa

Nurkić ubacio 10 poena u ubjedljivom porazu Portlanda od Detroita

Detroit Pistonsi su večeras na svom parketu došli do četvrtog uzastopnog trijumfa. Ovaj put su bili bolji od Portland Trail Blazersa i to sa ubjedljivih 111:91.

Portland je blagu prednost imao samo na otvaranju susreta, a nakon što su došli do vodstva polovinom prve dionice, Pistonsi do kraja susreta nisu ispuštali prednost.

Blake Griffin je odlično igrao u prvoj četvrtini, a Pistonsi su ovaj period riješili u svoju korist rezultatom 22:20. Polovina druge dionice je donijela i +13 za domaće, ali se prije odlaska na odmor Blazersi uspijevaju vratiti u susret.

Tako su gosti nešto manje od dvije minute prije kraja prvog poluvremena trojkom Aminua došli na samo dva poena zaostatka (45:43). Ipak, Pistonsi uspijevaju prvo poluvrijeme dobiti sa šest poena razlike, 49:43.

Pokušali su Blazersi držati korak za Pistonsima u nastavku, ali domaći polovinom treće dionice prave veliku seriju i stižu do +18. Nakon toga nije bilo povratka za Portland, pa je prednost domaćih u zadnjem peirodu rasla i do 26 poena razlike.

Na kraju su Pistonsi slavili ubjedljivu pobjedu, dok je Porltand upisao treći poraz u nizu.

Pistonse su do pobjede predvodili Blake Griffin koji je upisao 21 poen, devet skokova i šest asistnecija, te odlični Andre Drummond koji je susret završio sa double-double učinkom od po 17 poena i skokova.

Kod Portlanda je najefikasniji bio Damian Lillard sa 20 poena, dok je 14 dodao CJ McCollum. Jusuf Nurkić nije pružio jednu od svojih boljih partija, a meč je završio sa 10 poena, pet skokova, te po dvije asistencije i blokade na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi